Deeg
650
gram patentbloem
315
gram koude boter
3
eieren (M)
90
milliliter ijswater
10
gram zout
Muhammara
1
rode paprika
1
eetlepel granaatappelmelasse
2
eetlepels paneermeel
0,25
theelepel komijnpoeder
0,25
theelepel zout
0,50
potje chipotle peppers in adobo sauce
1
teentje knoflook
10
gram walnoten (ongebrand)
1
eetlepel olijfolie
1
eetlepel citroensap
2
theelepels trippel tomatenconcentraat
Bloemkoolpuree
bloemkoolroosjes
1
eetlepel groentebouillon
20
gram slagroom
30
gram geraspte cheddar kaas
snufje zout
zwarte peper (gemalen)
nootmuskaat
Bietenhummus
1
rode bietenscheuten
200
gram kikkererwten, uitgelekt
1
eetlepel citroensap
0,25
theelepel zout
0,25
theelepel zwarte peper (gemalen)
1
teentje knoflook
15
gram tahin
30
gram olijfolie
Wortelpuree
300
gram wortel
1
eetlepel groentebouillon
30
gram slagroom
1
theelepel Gember vers
0,50
teentje knoflook
0,25
theelepel mosterd zaad
20
takjes verse koriander
2
eetlepels sinaasappelsap
Korianderchutney
1
rode ui
2
eetlepels verse koriander, fijngehakt
1
eetlepel limoensap
1
eetlepel olijfolie
zout en peper
Garnering
30
gram pinda's
200
gram witte kaas
70
gram parmezaanse kaas
50
gram mierikswortel
2
rode bietenscheuten
1
broccoli
1
rode paprika
5
zure cocktail augurken
2
eetlepels olijfolie
1
rode ui
30
gram appelazijn
20
gram fijne kristalsuiker