E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Voor ieder wat wils

De tartelettes van Sabine hebben voor ieder wat wils. Er is een vegetarische tartelette met panna cotta en paprikacoulis, voor de vleesliefhebber heeft ze kleine cheesecakes gemaakt met zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en parmaham. En voor de visliefhebber is er een variant met mascarpone en gerookte zalm.

Sabine

Recept van
Sabine

Hartig
Goed te doen
(8) reviews

Ingrediënten

Pâte sablée

  • 240 gram bloem
  • 100 gram poedersuiker
  • 40 gram amandelmeel
  • mespuntje zout
  • 150 gram koude boter
  • 1 ei

Panna cotta met paprikacoulis

  • 500 milliliter slagroom
  • 200 gram geitenkaas
  • 3 gelatine blaadjes
  • zout en peper
  • 3 stuks rode paprika
  • 1.5 eetlepel olijfolie
  • 75 gram parmezaanse kaas (geraspt)

Cheesecake

  • 200 gram pijnboompitten
  • 450 gram ricotta
  • 3 gelatine blaadjes
  • 150 milliliter slagroom
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 3 eetlepels verse basilicum
  • zout en peper
  • balsamico azijn
  • 3 plakjes parmaham
  • handje rucola

Zalm

  • 200 gram gerookte zalm
  • 150 gram mascarpone
  • 150 milliliter room
  • sap van 1 citroen
  • 3 takjes dille
  • zout en peper
  • Shiso purple cress

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Bakplaat
  • Uitsteker van ø 12 centimeter
  • Staande mixer met toebehoren
  • Siliconen vorm voor panna cotta van ø 8 centimeter
  • 15 Bakringen van ø 8 centimeter
  • Spuitzakken
  • Staafmixer
  • Hakmolen

Voorbereiding

  • Week de gelatine in aparte bakjes in koud water.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

Pâte sablée

  • Meng de bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout.
  • Snijd de boter in kleine stukjes en meng deze met je handen door de bloem tot een kruimelig deeg.
  • Klop het ei los en voeg toe.
  • Kneed tot een samenhangend deeg.
  • Verpak in folie en laat opstijven in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 3 millimeter dik.
  • Steek deegjes uit met de uitsteker van ø 12 centimeter.
  • Fonceer de deegjes in de bakringen van ø 8 centimeter.
  • Snijd de randjes netjes af.
  • Laat de taartjes 15 minuten in de koeling opstijven.
  • Bak de taartjes in 15 minuten gaar en goudbruin.

Panna cotta met paprikacoulis

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Snijd de paprika’s in stukken, verwijder de zaadlijsten en leg ze op de bakplaat.
  • Rooster ze 45 minuten.
  • Breng de room aan de kook.
  • Voeg de geitenkaas toe en roer goed totdat er geen brokjes meer zijn.
  • Doe de gelatine, peper en zout erbij en giet het mengsel in kleine glaasjes.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Haal de paprika’s uit de oven, verwijder het vel en mix ze glad samen met de olijfolie, peper en zout.
  • Laat afkoelen.
  • Bekleed opnieuw de bakplaat met bakpapier en leg er hoopjes geraspte Parmezaanse kaas op.
  • Bak de kaaskoekjes 15 – 20 minuten.
  • Laat afkoelen.
  • Verdeel een laagje paprikacoulis over de bodem van de tartelette.
  • Los de panna cotta uit de vormpjes en zet deze op de paprikacoulis.
  • Doe daar nog een lepeltje paprikacoulis bovenop.
  • Garneer het geheel met een kaaskoekje.

Cheesecake

  • Rooster de pijnboompitten even droog in een hete pan.
  • Laag afkoelen en hak daarna grof.
  • Meng de gehakte pijnboompitten met 3 eetlepels ricotta tot een grove pasta.
  • Vul 5 tartelettes met een bodempje van de pasta.
  • Verhit de slagroom en los de uitgeperste gelatine erin op.
  • Laten afkoelen.
  • Meng de rest van de ricotta met 2 eetlepels tomatenolie.
  • Voeg de slagroom, zongedroogde tomaten, basilicum en peper en zout toe.
  • Giet het mengsel op de pijnboompitten pasta.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Rol van de ham 5 roosjes.
  • Zet de hamrolletjes op de opgesteven vulling en decoreer met pijnboompitjes.

Zalm

  • Maal de gerookte zalm, mascarpone, room, citroensap, dille, peper en zout fijn.
  • Breng eventueel extra op smaak met peper, zout of citroensap.
  • Verdeel over 5 tartelettes.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Decoreer met een takje shiso purple cress en dille voor het opdienen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.