E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vegan pastinaakcake

Niet geheel suiker- en vetvrij, maar wel vegan, met minder suiker en meer voedingsstoffen dan de gemiddelde cake. Inclusief verborgen groente en fruit. Dat is fijn, nietwaar?

Cake
Makkelijk
(61) reviews

Ingrediënten

Pastinaakcake

  • 250 gram volkorenmeel
  • 130 gram kokosolie
  • 130 gram basterdsuiker
  • 16 gram bakpoeder
  • 300 gram pastinaak
  • 1 banaan
  • 1 sinaasappel, het sap en de schil (geraspt)
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Cakeblik

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Pastinaakcake

  • Schil en rasp de pastinaak.
  •  Zeef het volkorenmeel en meng met het bakpoeder, kaneel en nootmuskaat.
  • Smelt de kokosolie en roer er de basterdsuiker doorheen.
  • Giet het oliemengsel bij het meel en roer door.
  • Prak de banaan.
  • Voeg de banaan, pastinaak en sinaasappelsap en -rasp toe aan het beslag en roer goed door.
  • Giet in een cakevorm.
  • Bak in ongeveer 45 minuten gaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.