E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tropische tweeling

Marcel

Recept van
Marcel

Cake
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 400 gram roomboter (plus extra voor het invetten)
  • 400 gram fijne kristalsuiker
  • 450 gram tarwebloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 8 gram zout
  • 8 stuks M-maat eieren
  • 200 milliliter melk
  • 100 milliliter creme fraîche
  • 3 citroenen
  • 150 gram geraspte kokos
  • 3 rijpe mango
  • 100 gram physalis vruchten
  • 100 gram bruine suiker
  • 1 theelepel kardemom (gemalen)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel Gember
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 snufje kruidnagel

Vulling

  • 150 gram mascarpone
  • 150 milliliter slagroom (ongezoet)
  • 30 gram vanillesuiker
  • 1 theelepel Grand Marnier
  • 50 gram poedersuiker

Samenstellen

  • 3 passievruchten
  • 1 granaatappel
  • 2 limoenen
  • 1 potje lemon curd

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 165°C hete lucht oven.
  • Vet 2 brood- of cakevormen in van 30 centimeter en bestuif de zijkant met bloem. Knip een bodem uit bakpapier en leg deze in de vormen.
  • Leg een spuitzak met rond spuitmondje klaar.

Cake

  • Sla boter en suiker glad in de mixer.
  • Meng en zeef bloem, bakpoeder en zout.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het botermengsel en meng iedere keer goed door.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en klop snel door tot alles is gemengd.
  • Voeg melk en crème fraîche toe en meng goed door elkaar.
  • Verdeel het beslag over twee kommen.
  • Rasp het schil van de citroenen en voeg dit met 75 gram kokos toe aan het ene beslag.
  • Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Snijd 50 gram physalis vruchten in kleine stukken. Bewaar de overige vruchten en wat mangostukjes voor de garnering.
  • Wentel de stukjes fruit door een beetje bloem.
  • Meng bruine suiker met kardemom, kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel.
  • Meng de gele vruchten en bruin suiker door het andere beslag.
  • Schenk beide beslagen in de cakevormen. Bestrooi beide cakes met het restant geraspte kokos.
  • Plaats de cakes 45-50 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en laat kort afkoelen.

Vulling

  • Roer de mascarpone glad en mix de slagroom met de mascarpone.
  • Voeg vanillesuiker, Grand Marnier en poedersuiker naar smaak toe.
  • Vul een spuitzak met de slagroom en leg deze koud weg.

Samenstellen

  • Maak de garnering klaar: lepel het vruchtvlees uit de passievruchten en haal de pitjes uit de granaatappel.
  • Haal de cakes voorzichtig uit het bakblik.
  • Snijd beide cakes diagonaal door.
  • Besmeer een open zijde met lemoncurd.
  • ‘Plak’ een donkere en lichte zijde aan elkaar vast.
  • Garneer de snijlijn met toefjes slagroom en eventueel rondom de cakes.
  • Plaats de fruitgarnering op de toefjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.