E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Surf and turf

Surf & turf in een soes. De oorspronkelijk kreeft en steak zijn ingeruild voor zalm en prosciutto. De verrassende smaken geven een extra dimensie aan deze heerlijke toren.

Hanneke

Recept van
Hanneke

Hartig
Goed te doen
(4) reviews

Ingrediënten

Soezen

  • 200 milliliter water
  • 200 milliliter melk
  • 160 gram boter
  • 4 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 250 gram patentbloem
  • 8 eieren

Basisvulling

  • 24 eieren
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 150 gram roomboter
  • 5 gram bieslook
  • 5 gram krulpeterselie

Gerookte zalm vulling

  • 8 flinke plakken gerookte zalm
  • 2 eetlepels bosui
  • halve rode ui
  • 2 handjes rucola
  • zwarte peper uit een molentje

Prosciutto vulling

  • 6 plakken Prosciutto ham
  • 1 eetlepel pesto

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Spuitzakken en spuitmondjes
  • Keukenmachine
  • Snijplank
  • Mesjes

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Soezen

  • Maak de soezen door water, melk, boter, zout en suiker aan de kook te brengen.
  • Haal van het vuur af, meng de bloem erdoorheen.
  • Zet het weer terug op het vuur, bloem laten garen en in de mengkom van de mixer. Laat het draaien tot het iets afgekoeld is en voeg de eieren er 1 voor 1 bij tot mengsel goed is voor de spuitzak.
  • Spuit er kleine soesjes van en bak op 200 graden voor 10 minuten lang. Daarna oven terug na 180 graden en nog eens 30 tot 40 minuten bakken.

Basisvulling

  • Kook de eieren en haal daarna alle dooiers eruit. Druk deze door een zeef. Hier de mayonaise, de boter de crème fraiche, het zout en het kruidenmengsel (mengsel van bieslook en krulpeterselie) aan toevoegen. Klop goed luchtig.
  • Verdeel dit mengsel in twee gelijke delen. Maak de twee verschillende versies met de keukenmachine.

Gerookte zalm vulling

  • Maak met een deel van de basisvulling de gerookte zalm versie. Doe dit door alle ingrediënten in de keukenmachine te mengen.

Prosciutto vulling

  • Maak met een deel van de basisvulling de prosciutto versie. Doe dit door alle ingrediënten in de keukenmachine te mengen.

Afwerking/decoratie

  • Wanneer de soezen uit de oven zijn, ze af laten koelen. De helft van de soezen vullen met de zalm-vulling, de andere helft met de prosciutto vulling. Bouw hier een toren van. Het basis mengsel gebruiken als evt. lijm.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.