E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Speculaaskoekjes

Rutger

Recept van
Rutger

Koekjes
Makkelijk
(35) reviews

Ingrediënten

Speculaasjes

  • 112 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 gram zout
  • 55 milliliter karnemelk
  • 15 gram bakpoeder
  • 15 gram speculaaskruiden
  • 125 gram patentbloem
  • 125 gram Zeeuwse bloem
  • rasp van een halve citroen
  • 150 gram geschaafde amandelen
  • 25 gram rijstebloem (bij de toko verkrijgbaar)
  • 1 ei

Bereidingswijze

Speculaasjes

  • Meng boter, lichtbruine basterdsuiker en het zout met elkaar in een keukenmachine.
  • Voeg karnemelk toe en kneed tot een egaal deeg.
  • Doe vervolgens de patentbloem, Zeeuwse bloem, bakpoeder, citroenrasp en speculaaskruiden erbij en kneed goed door tot een egaal deeg.
  • Leg het deeg verpakt in huishoudfolie een uur in de koelkast om te rusten.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestuif de speculaasplank met rijstebloem door middel van een theezeefje en klop goed af.
  • Duw het speculaasdeeg in de vorm en snijd het overtollige deeg af.
  • Klap de koekjes uit de plank, bestrijk de onderkant licht met water en doe er wat geschaafde amandelen op.
  • Leg de koekjes op de bakplaat met de amandelen aan de onderkant.
  • Klop 1 ei los met een klein beetje water en bestrijk de speculaasjes ermee.
  • Bak de speculaasjes in 30 minuten bruin.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.