E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Sneeuwpoppetjes

Koekjes
Goed te doen
(8) reviews

Ingrediënten

Schuimpjes

  • 80 gram eiwit
  • 250 gram suiker

Botercrèmevulling

  • 250 gram melk
  • 25 gram suiker
  • 25 gram custardpoeder
  • 175 gram boter
  • 70 gram suiker
  • gekonfijte sinaasappel

Kookschuim

  • 75 gram eiwit
  • 165 gram suiker
  • 50 milliliter water

Samenstellen

  • 200 gram marsepein
  • kleurstof

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 140˚C
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kijk de bakvideo voor de beste tips.
  • Leg latex handschoenen klaar.

Schuimpjes

  • Klop de eiwitten schuimig en voeg vervolgens in drie delen suiker toe.
  • Klop tot een stevig schuim.
  • Doe in een spuitzak en spuit 6 grote en 6 kleine bolletjes op de bakplaat.
  • Bak de schuimpjes in 25 minuten droog. Pas op dat ze niet aanbranden.
  • Haal uit de oven, laat afkoelen en prik vervolgens gaatjes in de grote schuimpjes.

Botercrèmevulling

  • Maak banketbakkersroom door 225 gram melk aan de kook te brengen met de helft van de suiker.
  • Meng de rest van de melk samen met de rest van de suiker en custardpoeder tot een glad papje.
  • Giet een klein scheutje hete melk bij het custardmengsel, roer even door en giet het dan terug in de pan.
  • Laat het onder voortdurend roeren een paar minuten koken tot het is ingedikt.
  • Schenk de banketbakkersroom op een plat bord, overdek met plasticfolie en laat afkoelen.
  • Mix de boter samen met basterdsuiker en 300 gram banketbakkersroom tot het wit wordt.
  • Snijd ondertussen de gekonfijte sinaasappel in kleine blokjes. Meng deze als laatste door de gladde crème.
  • Doe in een spuitzak.

Kookschuim

  • Doe water en 15 gram suiker in een steelpannetje en verwarm tot 120˚C.
  • Klop ondertussen het eiwit los en voeg vervolgens suiker toe. Klop wit en stevig.
  • Giet vervolgens de siroop toe en blijf kloppen tot koel.

Samenstellen

  • Vul de grote schuimpjes royaal met de botercrème en plak twee schuimpjes aan elkaar vast.
  • Gebruik de botercrème ook om de twee kleine schuimpjes aan elkaar vast te plakken.
  • Doe de handschoenen aan.
  • Pak een hoop kookschuim en rol de schuimballen door het kookschuim en maak er sneeuwballen van.
  • Doe hetzelfde met de kleine bolletjes en maak de sneeuwpoppen door een klein bolletje op een grote bol te zetten.
  • Kleur de marsepein in de gewenste kleuren.
  • Vorm hoedjes, ogen, neus en mond van de marsepein en decoreer de sneeuwpoppetjes.
  • Bestuif als laatste met wat poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.