E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Rozemarijn, walnoten pesto focaccia

Ruth

Recept van
Ruth

Hartig
Expert
(0) reviews

Ingrediënten

Focaccia

  • 1 takje rozemarijn
  • 300 gram tarwebloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 theelepel zout
  • 175 milliliter lauw water
  • olijfolie

Pesto

  • 50 gram walnoten
  • 25 gram peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram geraspte grana padano kaas
  • 1 citroen
  • 120 milliliter olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • zwarte peper (gemalen)

Bereidingswijze

Focaccia

  • Hak de naalden van de rozemarijn fijn. Meng in een kom met bloem, gist, water en zout. Kneed even kort door.
  • Neem het deeg uit de kom en kneed het op een met olie ingevette werkvlak in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Vorm een bal en laat deze in een kom bedekt met huishoudfolie op een warme plek ongeveer 30-60 minuten rijzen.

Pesto

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel de walnoten over een bakplaat en laten 8-10 minuten licht roosteren.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Hak de peterselie in een keukenmachine of hakmolen met 1 theelepel zout en de knoflook fijn.
  • Voeg de afgekoelde walnoten en de grana padano kaas toe en hak die ook fijn.
  • Schenk al mixend geleidelijk de olie bij het mengsel tot een dikke pesto ontstaat.
  • Roer citroen rasp en -sap er door.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Bakken

  • Haal het deeg uit de kom en druk op een met olie ingevette bakplaat tot een rechthoek uit van ongeveer 1 centimeter dik.
  • Verdeel de pesto erover en druk met de vingers diepe putjes in het deeg.
  • Dek het deeg af met folie en laat opnieuw 20-30 minuten rijzen op een warme plek.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  • Bak de foccacia in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.