E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Red Velvet chocolate cake

Crème versus cake, daar draait het om in dit recept. De witte-chocoladecrème met framboosjes laten je haast zweven zo lekker.

Sarena

Recept van
Sarena

Taart
Expert
(24) reviews

Ingrediënten

Red velvet cake

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 300 gram patentbloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • snufje zout
  • 245 milliliter karnemelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepels appelciderazijn
  • rode kleurstof

Chocoladecrème

  • 250 milliliter volle melk
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eidooiers
  • 375 gram roomboter
  • 200 gram witte chocolade

Gevouwen chocolade

  • 800 gram pure chocolade
  • 400 gram witte chocolade

Samenstellen

  • 250 gram frambozenlikeur
  • 500 gram frambozen

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Leg twee ronde springvormen met een diameter van 24 centimeter klaar.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Leg drie of vier aluminiumplaten klaar.

Red velvet cake

  • Klop suiker met boter luchtig.
  • Voeg een voor een de eieren toe en meng goed.
  • Zeef bloem met cacaopoeder, baking soda en zout in een kom en meng goed door elkaar.
  • Meng karnemelk met vanille-extract in een apart kommetje.
  • Voeg om en om de karnemelk en de bloem toe aan het eimengsel en klop telkens goed door tot een egaal beslag. Eindig met de bloem.
  • Meng azijn erdoor en breng op kleur met de rode kleurstof.
  • Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak 30-35 minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Chocoladecrème

  • Zet een pannetje op laag vuur en breng melk en slagroom samen met het vanillestokje aan de kook.
  • Klop in een schaaltje zetmeel, suiker en eidooiers door elkaar.
  • Schenk een beetje van het warme melkmengsel over het dooiermengsel en roer goed tot een egaal papje.
  • Schenk in de pan bij de rest van het melkmengsel en laat koken tot het ingedikt is.
  • Stort de banketbakkersroom op een plat bord, bedek met plastic folie en laat afkoelen in koelkast. Let op dat het plastic folie op de room ligt, dit voorkomt vliesvorming.
  • Klop de boter luchtig.
  • Voeg de afgekoelde en opgesteven banketbakkersroom al kloppend langzaam toe.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Schenk bij de botercrème en meng tot een egaal geheel.
  • Doe in een spuitzak en bewaar in de koelkast.

Gevouwen chocolade

  • Smelt de pure chocolade au bain-marie tot 45˚C.
  • Verwarm de aluminium plaatjes op het fornuis en strijk chocolade er heel dun op uit.
  • Zet 30 tot 60 minuten in de vriezer.
  • Haal de chocolade er uit en laat op kamertemperatuur komen.
  • Haal de chocolade voorzichtig van de plaatjes en vouw om.
  • Herhaal met de witte chocolade en maak hier mooie chocoladedecoratie van.

Samenstellen

  • Dep de cakes met de frambozenlikeur.
  • Spuit op de eerste cake een laagje chocolade crème en bedek met een laag frambozen.
  • Spuit hier nog een laagje chocolade crème over en dek af met de tweede cake.
  • Smeer de taart af met de rest van de chocolade crème. Zet in de koelkast.
  • Decoreer met de pure gevouwen chocolade en witte chocoladedecoratie.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.