E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pietza’s

Alle Pieterbazen verzamelen! Bak met gemak deze feestelijke pietza’s voor als de zak van de Sint voor de deur staat.

Hartig
Makkelijk
(4) reviews

Ingrediënten

Mini pietza's

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 potje tomatensaus
  • 2 stuks ei
  • 4 stuks champignons
  • 1 handje olijfjes, in stukjes
  • 1 handje geraspte kaas
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 200 gram cherrytomaatjes (mix van kleuren)
  • 12 blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Mini pietza’s

  • Verwarm de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking bladerdeeg.
  • Breng een steelpan met water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Laat schrikken in koud water, pel en snijd in parten van 4.
  • Rol de plak bladerdeeg uit, of verdeel de plakken bladerdeeg met de papiertjes naar bededen over het aanrecht. Steek met het glas kleine rondjes.
  • Bestrijk de rondjes met behulp van het kwastje met tomatensaus.
  • Snijd tomaatjes in partjes van 4.
  • Snijd de champignon in gelijke dunne plakjes met de eisnijder en halveer deze.
  • Beleg elke minibodem vervolgens met geraspte kaas, olijven (haren), kappertjes (ogen), snoeptomaatjes (mond) en champignons (pietenpet).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pietza’s erover.
  • Plaats de pietza’s in de voorverwarmde oven en bak in 8 tot 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Verdeel de pietza’s over borden, garneer ze met partjes ei als kraag en steek een blaadje basilicum in de pietenpetten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.