E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Parijse Soezen

In een blikkie? Je bakt deze Parijse soezen van Janny onder een blikje ja, want zo creëer je stoom en dat geeft die perfecte Parijse soesstructuur.

Taart
Makkelijk
(79) reviews

Ingrediënten

Soezenbeslag

  • 100 milliliter water
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • mespuntje zout
  • 100 gram eieren
  • 4 conserveblikken van 1 liter

Slagroom

  • 200 milliliter slagroom
  • 20 gram suiker
  • 0.5 anijsblokje

Samenstellen

  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding voor Parijse soezen

  • Verwarm de oven voor op 240 graden.
  • Smeer een bakplaat in met olie en bestuif deze daarna met bloem.
  • Zet vier conservenblikken klaar.
  • Leg spuitzakken klaar.

Soezenbeslag

  • Breng het water met de boter aan de kook.
  • Zeef bloem en zout boven een mengkom.
  • Zodra de boter gesmolten is, neem de pan van het fornuis en voeg de gezeefde bloem in één keer toe. Roer goed door.
  • Zet de pan terug op het vuur. Laat het mengsel, al roerend, nog 1 tot 2 minuten garen.
  • Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen (schenk eventueel over in een andere pan).
  • Roer de eieren één voor één door het mengsel tot een glad beslag.
  • Schep het soezenbeslag in een spuitzak.
  • Spuit 4 bollen op de bakplaat. Let op! De soes moet onder het conservenblikje passen en kan wel 3x zo groot worden tijdens het bakken.
  • Zet de conservenblikken op de soezen en schuif de plaat in de oven.
  • Draai de oventemperatuur naar 210˚C en bak de soezen in ongeveer 25 minuten gaar.
  • Haal de plaat uit de oven, verwijder de conservenblikken en laat de soezen afkoelen.

Slagroom

  • Klop de slagroom met de suiker en het fijngewreven anijsblokje stijf.
  • Doe in een spuitzak.

Samenstellen van de Parijse soezen

  • Knip of snijd de soezen horizontaal open.
  • Vul de Parijse soezen met de opgeklopte slagroom.
  • Bestuif met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.