Bakgereedschap
- Keukenmachine
- Foodprocessor
- Handmixer met garden
- Pan met dikke bodem
- 2 spuitzakken
- 2 spuitmondjes
- 2 bakplaten
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Soezen
- Voeg melk, water, boter en zout aan een pan toe en breng langzaam aan de kook. Zorg ervoor dat de boter is gesmolten voordat het mengsel kookt.
- Haal de pan van het vuur, voeg al roerende bloem toe en meng goed tot alle bloem is opgenomen.
- Plaats de pan terug op het vuur en verwarm het mengsel nog enkele minuten totdat het deeg aan de bodem van de pan blijft plakken.
- Schep het deeg in een kom en laat het iets afkoelen.
- Voeg vervolgens 1 voor 1 eieren toe en wacht tussendoor tot het ei volledig is opgenomen.
- Vul een spuitzak met soezendeeg zodra deze soepel en glad is.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en spuit er kleine gelijke rondjes van soezendeeg op.
- Plaats de soezen 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Vulling
- Hak de hazelnoten fijn in de foodprocessor, haal de noten eruit en hak vervolgens de gegrilde paprika’s fijn.
- Klop de zachte boter luchtig, voeg zachte geitenkaas toe en roer tot een crème. Voeg de paprika en de hazelnoten toe, breng op smaak met zout en peper en meng goed.
- Schep de vulling in een spuitzak met spuitmondje en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Suikerlijm
- Voeg suiker aan een pan met dikke bodem toe en verhit tot de suiker volledig gesmolten is. Voeg balsamicoazijn naar smaak toe en haal de pan van het vuur.
Decoratie/ afwerking
- Prik een gaatje in de soezen en vul ze met vulling.
- Lijm de soezen met behulp van de suikerlijm aan elkaar en bouw een soezentoren. Ondersteun de toren eventueel met een papieren kegel.
- Snijd de krulpeterselie grof en garneer de toren hiermee.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.