E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Open confituretaart – Bladerdeeg Fruitfeest

Victor

Recept van
Victor

Taart
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Bladerdeeg

  • 300 gram patentbloem
  • 300 gram roomboter (ijskoud maar niet bevroren)
  • 150 gram ijskoud water
  • 5 gram zout
  • 2 eieren

Abrikozenmoes

  • 250 gram gedroogde abrikozen
  • 250 milliliter water
  • 175 gram geleisuiker
  • 175 gram kristalsuiker

Samenstellen

  • 3 vijgen
  • 1 verse ananas
  • 100 gram bramen
  • 1 rijpe mango
  • 100 gram frambozen
  • 1 banaan
  • 100 gram bosbessen
  • 2 peren (groot)
  • 200 milliliter water
  • 2 citroenen
  • 10 kleine of 8 middelgrote appels (Granny Smith)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 3 gelatine blaadjes
  • 100 milliliter slagroom
  • 0.5 eetlepel kristalsuiker

Bereidingswijze

Bladerdeeg

  • Meng bloem, zout en water en kneed snel tot een kruimelig deeg.
  • Snijd de boter in kleine blokjes en meng door het deeg. Let op, de klontjes boter moeten zichtbaar blijven.
  • Bestuif het werkvlak ruim met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige plak.
  • Vouw het deeg in vieren (buitenste randen naar binnen en dan het geheel dubbelvouwen), draai een kwartslag en rol opnieuw uit tot een rechthoek.
  • Vouw het deeg wederom in vieren, verpak in plasticfolie en leg 20 minuten in de koelkast.
  • Herhaal bovenstaande stappen nog 2 keer.
  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Rol het deeg uit en snijd met behulp van een mal een bloem met 8 blaadjes uit.
  • Gebruik de rest van het deeg om de randen te versieren en de bodem in 8 parten te verdelen.
  • Plak de deegplakjes op elkaar door ze een beetje nat te maken met wat water.
  • Kluts het ei, eidooier en snufje zout door elkaar en bestrijk het deeg met wat ei.
  • Bak de taartbodem in 20 tot 30 minuten gaar.
  • Laat afkoelen. Let goed op de kleur. Als de bodem te donker wordt, dek af met bakpapier.

Abrikozenmoes

  • Snijd de abrikozen klein en laat wellen in kokend water tot ze zacht zijn.
  • Doe dan de abrikozen met geleisuiker en kristalsuiker in een steelpan en breng aan de kook op laag vuur.
  • Laat 2 minuten koken en pureer met een staafmixer.
  • Schenk de moes in een kom en laat afkoelen.

Samenstellen

  • Verdeel de abrikozenmoes over de 8 deegparten.
  • Snijd al het fruit in mooie stukken.
  • Vul elk deegpart met 1 fruitsoort.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng het water, citroensap en de suiker tegen de kook aan en laat de suiker smelten.
  • Neem de pan van het vuur. Laat iets afkoelen en voeg de gelatine toe.
  • Giet door een fijne zeef in een kom en laat de gelei op ijswater snel afkoelen.
  • Bestrijk het fruit met de ingedikte gelei.
  • Klop de slagroom met een halve eetlepel suiker stijf.
  • Schep in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit een flinke toef in het midden van de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.