Bereiding speculaaskruiden
35
gram kaneel
10
gram kruidnagelpoeder
10
gram gemalen nootmuskaat
8
gram anijszaad
5
gram gemberpoeder
5
gram kardemompoeder
Bodem en speculaasjes (I)
100
gram amandelschaafsel
200
gram zachte boter
265
gram lichtbruine basterdsuiker
4
gram zout
50
gram karnemelk
500
gram Zeeuwse bloem
35
gram speculaaskruiden
Frangipane
75
gram amandelmeel
75
gram fijne kristalsuiker
27
gram ei
20
gram zachte boter
1
theelepel amandellikeur of -essence
Sinaasappelbavarois
8
blaadjes gelatine
300
milliliter vers geperste sinaasappelsap
2
sinaasappels (rasp)
50
gram fijne kristalsuiker
500
milliliter slagroom (helft is voor afwerking taart)
50
gram suiker
Speculaasjes (II)
bloem om te bestuiven
maïzena om te bestuiven
Bereiding decoratie
kleurstof bladgroen
kleurstof oranje
schrijfpen met eetbare inkt (zwart)
100
gram poedersuiker
50
gram suiker
ouwelvellen