E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Nuts Galore

Patricia

Recept van
Patricia

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 575 gram patentbloem
  • 230 gram water
  • 50 gram gist
  • 1 ei
  • 60 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 5 gram fijn gemalen zeezout
  • 300 gram ijskoude boter

Rugalach

  • 125 gram hazelnoten
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels cacao
  • 25 gram gesmolten boter
  • egg wash
  • 20 gram pure chocolade
  • 20 gram slagroom

Steenfruit taartje

  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 25 gram zachte boter
  • 1 ei
  • 1 nectarine in plakjes
  • 4 trosjes rode bessen
  • 50 gram frambozen

Pecan & Maple pastries

  • 130 gram pecannoten
  • 3 eetlepels donkerbruine suiker
  • 30 gram boter
  • 7 eetlepels maple syrup
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Deeg

  • Doe bloem, water, gist en het ei in de kom van een keukenmachine en meng dit met de deeghaak tot een los geheel.
  • Voeg boter op kamertemperatuur en zout toe en kneed dit tot een soepel en stevig deeg, dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Maak een vierkante deegplak en wikkel in plasticfolie. Laat 15 minuten in de koelkast rusten.
  • Bestuif het werkblad licht met bloem en leg het deeg er op.
  • Duw de lucht er uit.
  • Rol de deegplak uit door de punten naar buiten te rollen.
  • Leg de koude boter in het midden van de deegplak.
  • Vouw de punten over de boter zodat het volledig afgesloten is.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek en vouw op in drieën als een brief.
  • Draai het deeg een kwartslag. Rol weer uit tot een rechthoek en vouw opnieuw in drieën.
  • Leg het deeg weer 15 minuten te rusten in de koelkast.
  • Herhaal bovenstaande stappen nog 2 keer.
  • Laat het deeg vervolgens rusten tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.

Rugalach

  • Rooster de hazelnoten in een hete koekenpan tot ze gaan geuren.
  • Stort op een schone theedoek en wrijf de velletjes er af.
  • Hak 100 gram hazelnoten fijn
  • Hak 25 gram hazelnoten grof.
  • Meng de grof gehakte hazelnoten met basterdsuiker en cacao.
  • Rol 1/3e deel van het deeg uit tot een rechthoek van 46×23 centimeter en 3 millimeter dik.
  • Bestrijk de deegplak met de gesmolten boter en strooi het hazelnotenmengsel er overheen.
  • Bedek met plastic folie of bakpapier en druk de vulling lichtjes in het deeg.
  • Snijd de rechthoek in zes driehoekige punten en rol op als een croissant.
  • Laat 1 uur rijzen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Kluts een ei en bestrijk de Rugalach met het ei.
  • Strooi wat grof gehakte hazelnoten over het deeg.
  • Bak in ongeveer 25-30 minuten gaar in de hete oven.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Breek de chocolade in stukken en doe in een schaal.
  • Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot het kookpunt.
  • Schenk bij de chocolade. Laat even staan tot chocolade begint te smelten.
  • Roer goed door tot een dikke egale ganache.
  • Doe in een spuitzakje en decoreer de Rugalach hiermee.

Steenfruit taartje

  • Doe amandelmeel, basterdsuiker, boter en ei in een blender en mix tot een pasta. Doe in een spuitzak.
  • Rol 1/3e deel van het deeg uit tot een rechthoek van 18×45 centimeter. Steek hier 12 cirkels uit.
  • Steek uit 6 cirkels een kleinere cirkel zodat een rand ontstaat.
  • Prik gaatjes in de bodem van de cirkels en bestrijk met een geklutst ei.
  • Plak de ringen op de cirkels.
  • Spuit de vulling in de ringen.
  • Laat 1 uur rijzen.
  • Leg de taartjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de taartjes in 25 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Snijd de nectarine in plakjes.
  • Garneer de taartjes met plakjes nectarine, rode bessen en frambozen.

Pecan & Maple pastries

  • Rooster de pecannoten in een hete koekenpan. Laat afkoelen en weeg 100 gram af.
  • Doe 100 gram pecannoten, bruine suiker, boter, 6 el maple syrup, sinaasappelrasp, vanille extract en zout in een blender en mix tot een grove pasta. Doe in een spuitzak.
  • Rol het derde deeg uit tot een rechthoek van 13×65 centimeter. Snijd hier 8 vierkantjes van 13×13 centimeter uit.
  • Snijd twee zijkanten van ieder vierkantje tot 1/3e in.
  • Spuit de vulling in het midden.
  • Vlecht de deeglapjes om en om over de vulling. Zorg dat de boven- en onderkant van het broodjes ook goed ingestopt is met deeg.
  • Plaats op een bakplaat en dek af met een schone theedoek. Laat 1 uur rijzen.
  • Bestrijk met een geklutst ei.
  • Hak de overige 30 gram pecannoten grof. Bestrooi over de broodjes.
  • Bak de pastries in 15-25 minuten goudbruin en knapperig.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Maak glazuur van poedersuiker en 1 el maple syrup. Doe in een cornetje en decoreer de pastries hiermee.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.