E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Mont Blanc met walnoten

De gekarameliseerde walnoten en de kastanjes zijn in deze taart een ontzettend goede smaakcombinatie. Spuit de meringue op tot kleine bergen: de ‘Mont Blancs’.

Maroeska

Recept van
Maroeska

Taart
Goed te doen
(7) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 300 gram Zeeuwse bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram boter
  • 0.5 ei
  • 1 citroen (rasp)
  • snuf zout

Kastanjepuree

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 200 gram melk
  • 500 gram kastanjes (gekookt en gepeld)

Walnoten crunch

  • 160 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 10 bittere amandelen
  • 250 gram walnoten (gepeld)
  • 1 theelepel kaneel

Meringue

  • 250 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten

Afwerken/decoratie

  • 500 gram slagroom
  • 1 zakje klopfix

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Deegroller
  • Vlaaivorm 22 centimeter
  • Bakpapier
  • Steelpan
  • 2 spuitzakken
  • 2 spuitmondjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bodem

  • Kneed bloem, bakpoeder, zout, suiker, boter, ei en citroenrasp tot een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal een half uur rusten.
  • Rol het deeg vervolgens tussen 2 vellen bakpapier met een deegroller uit tot een dunne plak en bekleed hiermee vlaaivorm.
  • Plaats de vorm in de oven en bak het deeg in 40 tot 50 minuten goudbruin en gaar.

Kastanjepuree

  • Verhit een pan met melk, suiker, vanillesuiker en kastanjes, breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur, schep het mengsel voorzichtig in een hakmolen en maal tot een egale puree.
  • Schep de puree in een spuitzak.

Walnoten crunch

  • Maal 150 gram walnoten, 100 gram suiker, amandelen en zout fijn en meng met ei tot een smeuïge pasta.
  • Verhit een koekenpan met de resterende suiker, walnoten, kaneel en 60 gram water en laat de walnoten karamelliseren.
  • Laat de walnoten afkoelen en maal ze vervolgens grof.
  • Meng de gekaramelliseerde walnoten met de notenpasta.

Meringue

  • Draai de oventemperatuur naar 120 graden.
  • Klop in een vetvrije kom eiwit luchtig, voeg poedersuiker toe en klop tot stijve pieken.
  • Schep het eiwitmengsel in een spuitzak en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Spuit flinke toeven op de bakplaat en plaats deze 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Afwerken/decoratie

  • Klop slagroom samen met klop-fix stijf.
  • Verdeel de ongezoete slagroom over de bodem, volg met de walnoten crunch, meringue en kastanjepuree.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.