E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Mokka roomhoorns

Met de vulling van roomhoorns kan je eindeloos variëren. Maar deze mokkavariant is echt geweldig. Gebruik het bladerdeeg van Robèrt’s tompoucen-recept.

Moeilijk
(26) reviews

Ingrediënten

Mokka roomhoorns

  • 200 gram bladerdeeg
  • water
  • suiker
  • slagroom
  • mokka-extract

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg hoornpennen klaar.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.

Mokka roomhoorns

  • Rol het bladerdeeg uit tot een dunne plak van 30×40 centimeter. Snijd minstens 6 dunne stroken van 3 centimeter breed af.
  • Bestrijk met water.
  • Wikkel de stroken om de hoornpennen.
  • Dip de hoorntjes voor de helft in suiker.
  • Laat even 10 minuten rusten.
  • Leg op de bakplaat en bak in 20-25 minuten af in de hete oven.
  • Haal de plaat uit de oven en verwijder direct de pennen uit de hoorntjes om te voorkomen dat ze vastplakken.
  • Leg de hoorntjes nog ongeveer 10 minuten terug in de oven om uit te harden.
  • Klop de slagroom op en voeg er naar smaak mokka extract toe.
  • Doe slagroom in een spuitzak en vul de hoorntjes hiermee.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.