E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Meringuetaart met fruit en chocolade

Emma

Recept van
Emma

Taart
Moeilijk
(2) reviews

Ingrediënten

Passionfruit curd

  • 4 eieren
  • 4 eidooiers
  • 140 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 10 eetlepels passievruchtensap
  • 4 sinaasappelsap

Meringue

  • 18 eiwitten
  • 4.5 theelepel witte wijnazijn
  • 15 drupjes vanille-extract
  • 3 mespuntje zout
  • 1125 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel kardemonpoeder
  • 9 theelepels maïzena
  • kleurstof

Samenstelling en decoratie

  • 750 milliliter slagroom
  • 100 gram suiker
  • 200 gram pure chocolade
  • 10 passievruchten

Bereidingswijze

Passionfruit curd

  • Klop de eieren en de eidooiers op.
  • Verhit de boter, de suiker, de passievruchtsap, de sinaasappelsap en de opgeklopte eieren au bain-marie op een middelmatig vuur.
  • Blijf kloppen totdat het mengsel dik is.
  • Giet de curd in een bak en laat het afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Meringue

  • Verwarm de oven voor op 120°C.
  • Zet 2 bakplaten klaar met bakpapier. Teken op een bakvel twee cirkels met een diameter van 20 centimeter en op het andere bakpapier meerdere cirkels met een diameter van 4 centimeter.
  • Klop de eiwitten, de witte wijnazijn, het vanille-extract, en het zout totdat ze satijnzachte pieken hebben.
  • Blijf kloppen en voeg de suiker in 3 delen toe totdat het stijf en glimmend is.
  • Voeg de kardemompoeder toe.
  • Vouw voorzichtig de maïzena erdoor.
  • Verdeel de meringue over 3 delen.
  • Smeer 2 delen meringue over de 20 cm cirkels.
  • Vul een spuitzak met het laatste deel meringue en spuit torentjes op de kleine cirkels.
  • Bak de meringue in 75 minuten.
  • Zet na baktijd de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen.

Samenstelling en decoratie

  • Klop de slagroom met de suiker op.
  • Krul de chocolade met een mes.
  • Leg een grote meringue op een serveerschaal.
  • Bedek met slagroom, passionfruit curd en de verse passievruchtpitjes.
  • Leg daar voorzichtig de tweede meringueplak op en bedek ook deze met een laag slagroom, passionfruit curd en verse pitjes.
  • Zet de kleine meringuetorentjes op de rand van de bovenzijde.
  • Bestrooi met de chocoladekrullen en extra passievruchtpitjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.