E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Macarons

Je kent ze vast wel, de kleurrijke amandelkoekjes uit Frankrijk. Haal Parijs nu zelf in huis met dit lekkere recept voor macarons!

Jolanda

Recept van
Jolanda

Taart
Koekjes
Expert
(77) reviews

Ingrediënten

Macaronpaste

  • 600 gram gemalen amandelen
  • 600 gram poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 6 eiwitten

Italiaanse meringue

  • 600 gram fijne kristalsuiker
  • 200 milliliter water
  • 6 eiwitten

Melkchocolade sesam crème

  • 4 eidooiers
  • 350 milliliter slagroom
  • 150 milliliter volle melk
  • 400 gram melk chocolade
  • 1 eetlepel sesamolie

Bereidingswijze

Voorbereiding voor macarons

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg spuitzakken klaar
  • verwarm de oven voor op 135°C.

Macaron paste

  • Maal in een keukenmachine de gemalen amandelen en poedersuiker heel fijn.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Doe het amandel/suikermengsel in een kom en voeg genoeg eiwit toe tot u een soepele paste heeft.

Italiaanse meringue

  • Maak suikerstroop door het water en suiker aan de kook te brengen en te verwarm tot 110°C.
  • Sla eiwitten stijf en schenk al kloppen voorzichtig de suikerstroop er bij. Klop nog even goed door tot de meringue afgekoeld is.
  • Sla 1/3 van de Italiaanse Meringue door de macaron paste.
  • Klop het goed door om de paste wat soepeler te maken. Voeg al kloppend weer 1/3 toe en tenslotte het laatste deel.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en spuit nette rondjes van 4 centimeter doorsnee op de bekleden bakplaat.
  • Tik met de bakplaat twee keer op het aanrecht om de rondjes mooi vlak te maken en eventuele luchtbelletjes te verwijderen.
  • Laat 30-45 minuten drogen.
  • Bak de macarons in circa 10-12 minuten. Ze hebben dan een mooi voetje en zijn dof geworden.
  • Haal de macarons uit de oven en laat en afkoelen op het bakpapier op een rooster.
  • Eenmaal afgekoeld van het bakpapier afhalen en vullen met de Melkchocolade sesam crème

Melkchocolade sesam crème

  • Doe de eidooiers in een grote hittebestendige kom en roer ze glad.
  • Doe de slagroom en de melk in een pan en verwarm op laag vuur.
  • Als het zuivelmengsel heet is, giet het al kloppend bij de dooiers.
  • Schenk terug in de pan en zet er een suikerthermometer in. Verwarm al roerend tot 75°C.
  • Pak een nieuwe kom en breek daar de chocolade in.
  • Zeef het warme mengsel boven de chocolade.
  • Roer tot alles is opgelost. Voeg dan de sesamolie toe en roer deze er goed door.
  • Laat afkoelen.
  • Doe in een spuitzak en vul de macarons hiermee.

Weten hoe Robèrt macarons maakt?

Kijk de instructievideo

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.