E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Luka’s Peer-Pithivier

Guido

Recept van
Guido

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Bladerdeeg

  • 600 gram koude boter
  • 600 gram bloem
  • 300 milliliter water
  • 9 gram zout

Vulling

  • 1 peer
  • 100 gram pecannoten
  • 100 gram hazelnoten
  • 60 gram boter
  • 60 gram poedersuiker
  • 10 gram golden syrup
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bruine rum
  • 20 gram kaneel
  • 5 gram nootmuskaat
  • 5 gram gemalen kruidnagel
  • 5 gram gemalen foelie
  • 2 gram gemberpoeder
  • 1 gram kardemom

Samenstellen

  • 50 milliliter room
  • 1 eimengsel
  • 100 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Bladerdeeg

  • Kneed boter, bloem, water en zout door elkaar tot een deegbal ontstaat.
  • Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol uit tot een langwerpige plak en vouw in drieën als een brief.
  • Draai een kwartslag, rol opnieuw uit en vouw in drieën.
  • Laat 20 minuten rusten in de koelkast.
  • Herhaal dit 3 keer.
  • Laat het deeg uiteindelijk in de koelkast rusten tot gebruik

Vulling

  • Schil de peer en snijd in blokjes.
  • Bak noten en peren even aan in een koekenpan.
  • Doe dit in een keukenmachine met alle overige ingrediënten behalve de kruiden. Hak grof.
  • Breng op smaak met de kruiden.

Samenstellen

  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Rol het deeg uit tot een grote plak.
  • Snijd hier twee cirkels met een diameter van 24 centimeter uit.
  • Leg een cirkel op een bekleden bakplaat.
  • Leg de vulling op de cirkel, maar laat de rand vrij.
  • Kluts de room en het ei en smeer de rand in.
  • Dek de vulling af met de tweede deegcirkel en druk de randen goed aan.
  • Bestrijk met het geklutste ei. Snijd een mooi patroon in het deeg en bestrijk opnieuw met ei.
  • Bak de pithivier ongeveer 20 minuten in de warme oven.
  • Haal uit de oven en bestuif met poedersuiker. Bak vervolgens nog 15 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen voor serveren.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.