E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Loco Tartelettes

Zoete aardappel met een vleugje sinaasappel, krokant gebakken spekreepjes met Arubaanse polenta, mozzarella en aubergine, rivierkreeftjes met avocado. Aan bijzondere smaken bij Elizabeth geen gebrek! Deze tartelettes zijn gemaakt van 3 verschillende deegjes om de smaken van de vulling optimaal tot hun recht te laten komen. Als je zin hebt om een lekker loco trio op tafel te zetten, zoek dan niet verder en maak deze tartelettes van Elizabeth.

Elizabeth

Recept van
Elizabeth

Hartig
Goed te doen
(6) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 500 gram patentbloem
  • 300 gram boter
  • 2 theelepels zout
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels koud water
  • 4 eetlepels maanzaad
  • 4 eetlepels provencaalse kruiden
  • 1 eetlepel saffraan
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder

Vulling 1

  • 2 stuks aubergine
  • 250 milliliter olijfolie
  • 0.5 theelepel oregano
  • 0.5 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 500 gram maïsmeel
  • 300 gram mozzarella
  • 100 gram boter
  • 1 pak gerookt spek (dunne plakken)
  • frituurolie

Vulling 2

  • 200 gram zoete aardappel
  • 100 gram roomboter
  • sap van 1 sinaasappel
  • 200 gram picanha
  • 1 takje verse tijm
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 witte ui
  • 2 tomaten
  • 3 takjes verse koriander
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • zout en peper
  • 200 gram roomkaas

Vulling 3

  • 4 stuks avocado
  • 1.5 citroen (sap)
  • 1 ui
  • 4 takjes verse koriander
  • 1 eetlepel pica di papaya
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram rivierkreeftjes
  • zout en peper
  • 200 gram amandelschaafsel

Eetbaar koraal

  • 55 gram water
  • 65 gram zonnebloemolie
  • 10 gram patentbloem
  • 0.25 bouillonblokjes
  • 2 druppels kleurstof

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • 15 tartelette ringen van ø 8 centimeter
  • Bakplaat
  • Staafmixer
  • Foodprocessor
  • Frituurpan
  • Ronde silicone vorm van ø 4 centimeter

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Deeg

  • Mix de bloem, boter, zout, ei en 2 eetlepels water tot een mooi deeg.
  • Voeg een extra eetlepel water toe als het deeg nog wat te kruimelig is.
  • Verdeel het deeg in 3 stukken.
  • Voeg aan 1 deel de maanzaad toe.
  • Voeg aan 1 deel de saffraan en paprika poeder toe.
  • Voeg aan het laatste deel de Provençaalse kruiden toe.
  • Verpak de deegjes in keukenfolie en laat ze een half uurtje rusten in de koelkast.
  • Haal de deegjes uit de koeling en rol ze uit tot ongeveer 3 millimeter dik.
  • Snijd uit elke deeg 5 cirkels en 5 lange stroken van 2 ½ centimeter breed.
  • Fonceer het deeg in de bakringen. Snijd de randen netjes af.
  • Bak ze op 180 graden in 15-19 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de tartelettes afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

Vulling 1

  • ​​​​​Halveer de aubergine over de lengte.
  • Snijd de helften kruislings in en leg ze op een bakplaat met de witte kant naar boven.
  • Smeer de aubergines in met 10 milliliter olijfolie.
  • Strooi de oregano erover.
  • Rooster de aubergines in 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Schraap de aubergines leeg en doe het vruchtvlees in een kom.
  • Voeg de rest van de olijfolie, kruiden, ui, knoflook en paprika toe en gebruik een staafmixer (of foodprocessor) om alles door elkaar te mixen.
  • Verwarm de oven op 180 graden en bak de spek in 5 minuten krokant.
  • Snijd de spekplakjes in kleine stukjes.
  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
  • Breng het water aan de kook en voeg de boter en wat zout naar smaak toe.
  • Voeg al roerend de polenta toe.
  • Blijf 4 minuten roeren op een laag vuur.
  • Laat alles op kamertemperatuur komen.
  • Pak een eetlepel polenta en vul het in je hand met wat mozzarella en spek.
  • Druk het bolletje in de siliconen vorm om er mooie halve bolletjes van te maken.
  • Laat 5 minuten opstijven in de koeling.
  • Haal de polenta bolletjes uit de koeling en frituur ze in 7 minuten krokant.
  • Vul de tartelettes met Provençaalse kruiden met auberginepuree.
  • Zet op elk taartje een krokant polentabolletje.

Vulling 2

  • Schil en kook de zoete aardappel gaar.
  • Pureer de aardappel en voeg de roomboter, de roomkaas en het sinaasappelsap toe.
  • Snijd en bak het vlees.
  • Voeg de tijm en knoflook toe.
  • Snijd de ui, tomaten en koriander.
  • Meng met de olijfolie, zout, peper en balsamico.
  • Waar moet de roomkaas bij?
  • Hoe komt de vulling uiteindelijk samen?

Vulling 3

  • Marineer de rivierkreeftjes in wat zout, peper, 1 eetlepel olijfolie en het sap van een halve citroen.
  • Laat even staan.
  • Snijd de ui en koriander klein.
  • Meng het met het sap van 1 citroen, pica di papaya, zout, peper, overige olijfolie en de avocado tot een puree.
  • Vul de tartelettes met rode paprikapoeder met een laag avocado puree.
  • Leg hier wat rivierkreeftjes op.
  • Garneer met amandelschaafsel.

Eetbaar koraal

  • Meng alle ingrediënten met de staafmixer.
  • Voeg de kleurstof toe.
  • Schep een lepel van het beslag in een hete pan en bak tot deze droog is.
  • Herhaal tot al het beslag op is.

Opbouw

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.