E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Lijkt-wel-spekkoek-tulband

Narcis

Recept van
Narcis

Cake
Makkelijk
(8) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • boter om in te vetten
  • paneermeel voor het bestuiven

Tulband

  • 200 gram pitloze pruimen
  • 380 gram bloem
  • 2 theelepels baking soda
  • 2 theelepels nootmuskaat (gemalen)
  • 2 theelepels kaneel (gemalen)
  • 2 theelepels piment (gemalen)
  • 1.5 theelepel kardemom (gemalen)
  • 1.5 theelepel kruidnagel (gemalen)
  • 400 gram suiker
  • 6 eieren
  • 460 milliliter arachideolie
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 460 milliliter karnemelk

Icing en afwerking

  • 115 gram boter
  • 110 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 165 milliliter slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 175 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een tulbandvorm in en bestuif met paneermeel.

Tulband

  • Zet de pruimen op met water, breng het aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes stoven.
  • Giet het water af en prak de pruimen fijn.
  • Zeef in een kom bloem, baksoda en kruiden samen.
  • Meng in een andere kom suiker, eieren, arachideolie en vanille-extract.
  • Doe het bloem-kruidenmengsel bij de kom met natte ingrediënten en spatel het erdoorheen.
  • Roer dan de melk erdoorheen en daarna de pruimen. Meng tot een egaal beslag.
  • Giet het beslag in de tulbandvorm en bak de tulband in circa 55-60 minuten gaar.
  • Controleer na de baktijd de gaarheid van de tulband door met een satéprikker in het midden de prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de tulband gaar.
  • Haal de tulband uit de oven, laat nog 10-15 minuten in de bakvorm zitten en stort de tulband op een rooster om verder af te koelen.

Icing en afwerking

  • Breng in een steelpannetje boter, basterdsuiker, vanille-extract en slagroom op matig vuur al roerende aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en laat het 5-10 minuten afkoelen.
  • Roer het lauwwarme mengsel even door en voeg al roerende geleidelijk poedersuiker toe tot een dikke icing ontstaat.
  • Bestuif de afkoelde tulband met poedersuiker en giet de icing erover.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.