E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Liefde voor het leven! – Eclairs

Deze heerlijke eclairs zijn gevuld met advocaat slagroom en pure chocolade. De chocolade schildjes hebben een bijzonder patroon dat Elizabeth maakt met een chocolade transfer sheet. Door de getempereerde chocolade over het sheet te gieten, blijft het gouden patroon in de chocolade staan. Een leuke techniek met een spectaculair effect! Met de gedroogde viooltjes op de eclairs als finishing touch, is het plaatje compleet.

Elizabeth

Recept van
Elizabeth

Finale
Moeilijk
(10) reviews

Ingrediënten

Soezenbeslag

  • 100 gram boter
  • 100 gram melk
  • 100 gram water
  • 150 gram bloem
  • 7 eieren

Vulling

  • 350 milliliter slagroom
  • 105 gram suiker
  • 20 milliliter advocaat

Garnering

  • 400 gram pure chocolade
  • viooltjes

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Ovale uitsteker van ø 12 centimeter
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Marmeren steen
  • Spatel
  • Spuitzak
  • Handmixer
  • Chocolade transfer sheet goud

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Soezenbeslag

  • Breng de boter, melk en water samen aan de kook.
  • Zet het vuur laag en meng de bloem erdoor.
  • Laat het mengsel al roerend circa 5 minuten garen op laag vuur.
  • Meng 6 van de eieren 1 voor 1 stevig door het beslag.
  • Klop het laatste ei los en voeg het beetje bij beetje toe tot je beslag de goede consistentie heeft.
  • Schep het beslag in een spuitzak.
  • Spuit lange éclairs met een ronde, dikke bovenkant op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Draai de oventemperatuur terug naar 170 graden.
  • Bak de soezen in circa 20 minuten gaar.

Vulling

  • Klop de slagroom met de suiker stijf.
  • Spatel het advocaat voorzichtig door de slagroom.
  • Doe de vulling in een spuitzak.

Garnering

  • Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  • Tempereer de chocolade op de marmeren steen.
  • Strijk de chocolade uit over de chocolade transfer sheet.
  • Laat een beetje uitharden en steek er 8 ovale vormpjes uit.

Opbouw

  • Maak met een mes 2 kleine gaatjes onder in de eclairs.
  • Spuit de eclairs vol met de advocaat slagroom.
  • Leg de chocoladeschildjes op de eclairs.
  • Decoreer met gedroogde viooltjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.