E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Let it snow!

Michiel

Recept van
Michiel

Taart
Moeilijk
(2) reviews

Ingrediënten

Carrotcake

  • 330 gram rietsuiker
  • 6 eieren
  • 4.5 gram zout
  • 210 gram zonnebloemolie
  • 300 gram patentbloem
  • 12 gram koekkruiden
  • 3 gram kaneel (gemalen)
  • 12 gram bakpoeder
  • 120 gram blanke rozijnen
  • 300 gram wortel
  • 150 gram pecannoten

Pavlova

  • 9 eiwitten
  • 450 gram kristalsuiker
  • 1 citroen
  • 2 theelepels maïzena
  • groene kleurstof

Witte chocoladecrème

  • 225 gram suiker
  • 75 gram water
  • 3 eiwitten
  • 15 gram poedersuiker
  • 200 gram witte chocolade
  • 200 gram mascarpone

Marsepein

  • 400 gram blanke amandelen
  • 400 gram poedersuiker
  • 60 gram eiwit
  • zwarte kleurstof
  • gele kleurstof
  • rode kleurstof

Samenstellen

  • 200 gram abrikozenjam
  • 300 milliliter slagroom
  • 300 gram poedersuiker
  • 1 doosje cranberry’s
  • pistachenoten
  • 100 gram cacaopoeder
  • 200 gram frambozen

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 180˚C.
  • Leg 2 bakvormen klaar met een diameter van 25 centimeter, vet er eentje in en bestuif met bloem.
  • Vet 1 bakvorm in met een diameter van 15 centimeter en bestuif met bloem.
  • Leg 2 bakplaten bekleed met bakpapier klaar.

Carrotcake

  • Klop de rietsuiker met eieren en zout schuimig.
  • Schenk hier voorzichtig de olie bij tijdens het kloppen.
  • Spatel bloem, specerijen en bakpoeder door elkaar in een aparte kom.
  • Voeg het droge mengsel toe aan het ei-suikermengsel. Meng goed door elkaar.
  • Hak de pecannoten grof.
  • Rasp de wortel.
  • Voeg noten, rozijnen en wortelrasp toe aan het beslag.
  • Verdeel het deeg over de grote en kleine ingevette bakvormen.
  • Bak de cakes in circa 55 minuten af.
  • Haal uit de oven en bakvorm. Laat afkoelen op een rooster.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 120˚C.

Pavlova

  • Klop de eiwitten met 2/3 kristalsuiker luchtig.
  • Voeg de citroensap en maizena toe en spatel de rest van de suiker erdoor.
  • Leg de lege bakvorm op de bekleden bakplaat en maak een landschap van het schuim. Spatel een deel ervan tegen de bakvorm aan zodat er een heuvel ontstaat. Modelleer ook een ijsschots met het schuim.
  • Kleur het laatste deel groen en doe het schuim in een spuitzak met kartelspuitmond. Spuit op een andere bakplaat grote en kleine toefjes schuim (hier maakt u later kerstbomen van).
  • Bak het schuim in circa 1,5 uur af in de oven. Houd de ovendeur een half uurtje iets open, zodat het vocht uit de oven kan. Verhoog de temperatuur als deze te ver zakt. Pavlova blijft zacht en plakkerig van binnen.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Witte chocoladecrème

  • Kook suiker met water tot 110˚C tot suikersiroop.
  • Klop de eiwitten stevig met de poedersuiker.
  • Voeg de hete suikersiroop toe en klop tot glanzend en stevig.
  • Blijf kloppen tot het iets is afgekoeld.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en roer van het vuur de mascarpone er door.
  • Spatel nu het eiwitschuim erdoor en vul een spuitzak met gladde mond. Leg koud.

Marsepein

  • Maal amandelen met poedersuiker in een foodprosessor.
  • Voeg beetje bij beetje het eiwit toe en blijf mixen tot een stevig marsepein.
  • Houd 1 deel wit en kleur de rest met de kleurstoffen.
  • Voor 3 pinguïns heeft u nodig:
  • 3 zwarte lijfjes,
  • 3 zwarte hoofdjes,
  • 6 zwarte oogjes,
  • 6 zwarte vleugels,
  • Plak op de lijfjes en hoofdjes een wit rond dun plakje.
  • Maak 3 okergele snaventjes en 6 voetjes.
  • Zet ze in elkaar en zet bij alle drie de vleugels anders.
  • Maak een sneeuwpop, hiervoor heeft u nodig:
  • Een wit lijf,
  • Een wit hoofd,
  • 2 witte armen,
  • Een oranje neus (wortel),
  • 2 zwarte ogen,
  • 5 zwarte mondstippen,
  • twee zwarte jasknopen,
  • Een zwarte hoed.
  • Maak van rood/wit een sjaal en een rand voor de hoed.

Samenstellen

  • Snijd de cakes horizontaal door de helft en vul ze met een laag abrikozenjam en witte chocoladecrème.
  • Zet ze op elkaar en smeer af met de witte chocoladecrème.
  • Zet de pavlova ertegen en smeer ze aan elkaar vast met de chocoladecrème.
  • Klop slagroom op met een klein beetje suiker
  • Bedek de pavlova met de slagroom en cranberries.
  • Leg de marsepein figuren op ‘sneeuwheuvel’.
  • Zet de kerstboompjes op elkaar met wat schuim.
  • Decoreer de taart met de boompjes en maak paadjes van pistachekruim en cacao.
  • Bestrooi het winterwonderland met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.