E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kokos Lemon Meringue

Een klassieke lemon meringue met een vleugje kokos als extra touche. Johan gebruikt een rastervorm voor een mooi deegpatroontje op de taart, waardoor het de uitstraling krijgt van een lekkere vlaai.

Johan

Recept van
Johan

Taart
Goed te doen
(5) reviews

Ingrediënten

Lemoncurd

  • 130 gram kristalsuiker
  • 2 citroenen (rasp)
  • 2 citroenen (sap)
  • 50 gram maïzena
  • 3 eidooiers
  • 60 gram boter
  • 175 milliliter kokosmelk
  • 75 milliliter water
  • 4 eetlepels geraspte kokos

Deeg

  • 300 gram patentbloem
  • 200 gram boter
  • 125 gram basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Meringue

  • 4 eiwitten
  • 250 gram kristalsuiker

Opbouw

  • 50 gram poedersuiker
  • 25 gram geraspte kokos
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 limoen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Vlaaivorm van ø 25 centimeter
  • Rastervorm
  • Bakplaat
  • Deegroller
  • Keukenmachine met toebehoren
  • Spuitzak
  • Gekarteld spuitmondje
  • Rooster
  • Brander

Voorbereiding

  • Vet een vlaaivorm van ø 25 centimeter in.
  • Vet een rastervorm in.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Lemoncurd

  • Rasp de citroenen en knijp ze uit.
  • Verwarm citroensap en -rasp met het water en de maizena.
  • Roer goed door, zodat je geen klontjes hebt.
  • Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt en verandert in een doorzichtige massa.
  • Haal de pan van het vuur en klop de boter in delen door het mengsel.
  • Voeg de eidooiers toe terwijl je goed blijft roeren.

Deeg

  • Klop 1 ei los.
  • Maak een mooi deeg van alle overige ingrediënten.
  • Verpak in folie en laat rusten in de koeling.
  • Bekleed de vlaaivorm met ongeveer 2/3e van het deeg. Prik gaatjes in de bodem.
  • Doe de rest van het deel in de rastervorm.
  • Zet beide vormen in de koeling om het deeg goed koud te laten worden.
  • Vul de bodem met de lemoncurd en leg het raster er op.
  • Strijk de taart af met het losgeklopte ei.
  • Bak in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Meringue

  • Klop de eiwitten met 25 gram suiker schuimig.
  • Verwarm het water met de overige suiker tot 120 graden.
  • Voeg de suikersiroop langzaam toe aan het schuimige eiwit terwijl je blijft kloppen.
  • Klop door tot de meringue ongeveer op kamertemperatuur is.
  • Doe de meringue in een spuitzak met decoratief spuitmondje.

Opbouw

  • Spuit een mooie rand van de meringue op de taart.
  • Kleur de meringue een beetje met een brander.
  • Verwarm de chocolade au bain-marie en breng door middel van tableren op temperatuur.
  • Spuit kleine hartjes van de chocolade op een bakpapier.
  • Laat uitharden.
  • Decoreer de taart met plakjes limoen, poedersuiker, chocoladehartjes en de geraspte kokos.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.