E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

KIDS: Tangram Next Level

Voor haar spektakelstuk maakt Marem een Tangram met maar liefst 4 verschillende koeken! Aardbei, citroen, noten en karamel. Met zo’n puzzelkoek is er voor ieder wat wils. 

Koekjes
Makkelijk
(2) reviews

Ingrediënten

Aarbeienlimonade koek en citroenkoek deeg

  • 300 gram bloem
  • 300 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • snufje zout

Aarbeienvulling

  • 4 eieren
  • 250 gram suiker
  • 3 eetlepels bloem
  • 200 gram aardbeien
  • 3 citroenen
  • 80 milliliter melk

Citroenvulling

  • 300 gram suiker
  • 30 gram bloem
  • 4 eieren
  • 2 citroenen
  • poedersuiker

Notenkoek en caramelkoek deeg

  • 500 gram bloem
  • 500 gram suiker
  • 350 gram boter
  • 0.5 theelepel amandelextract

Notenvulling

  • 1 eetlepel bloem
  • 75 gram suiker
  • 25 gram boter
  • 40 milliliter slagroom
  • 25 gram amandelschaafsel (geroosterd)
  • 15 gram witte amandelen
  • 15 gram walnoten
  • 25 gram aardbeien (gevriesdroogd)
  • 15 gram pure chocolade

Caramelvulling

  • 75 gram boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 75 gram lichte basterdsuiker
  • 400 gram melk chocolade
  • 40 gram witte chocolade
  • flinke snuf zout

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Bakvorm van 20 x 30 centimeter
  • Bakvorm van 10 x 30 centimeter
  • 2 bakvormen van 20 x 20 centimeter
  • Blender
  • Mixer
  • Bakpapier
  • Rasp
  • Kleine spuitzakken
  • Deegroller

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de bakvormen voor de koeken in en bekleed ze met bakpapier.

Aarbeienlimonade koek en citroenkoek deeg

  • Kneed alle ingrediënten voor het deeg samen tot een mooie bal.
  • Verdeel het deeg in 2 delen. Gebruik 400 gram voor de aardbeienlimonade koek en 300 gram voor de citroenkoek.
  • Druk het deeg voor de aardbeienlimonade koek in een bakvorm van 20 x 20 centimeter.
  • Druk het deeg voor de citroenkoek in een bakvorm van 10 x 30 centimeter.
  • Bak de koeken in 20 minuten gaar.
  • Haal de koeken uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 160 graden.

Aarbeienvulling

  • Mix de eieren met de suiker en de bloem.
  • Rasp de 3 citroenen en knijp het sap uit.
  • Doe de citroenrasp, sap, aardbeien en melk in een blender en mix het geheel fijn.
  • Meng het aardbeien-mengsel met het eimengsel.
  • Giet het uit over de afgebakken koek.
  • Zet de koek met vulling terug in de oven en bak in 45 minuten gaar.

Citroenvulling

  • Rasp de citroenen en knijp het sap uit.
  • Mix de suiker, bloem, eieren, citroensap en -rasp tot een mooi geheel.
  • Laat het mengsel 10 minuten staan.
  • Roer het even door en giet het dan over de afgebakken koek.
  • Zet de koek in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar tot de bodem stevig is.
  • Laat de koek afkoelen in de koelkast.
  • Bestrooi met poedersuiker.

Notenkoek en caramelkoek deeg

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de bloem, suiker en boter tot een mooie bal deeg.
  • Verdeel het deeg in 2 delen. Gebruik 540 gram voor de notenkoek en 810 gram voor de caramelkoek.
  • Meng de 0,5 theelepel amandelextract door het deeg voor de notenkoek.
  • Druk het deeg voor de notenkoek in een bakvorm van 20 x 20 centimeter.
  • Druk het deeg voor de caramelkoek in een bakvorm van 20 x 30 centimeter.
  • Bak de koeken in 20 minuten gaar.
  • Haal de koeken uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 160 graden.

Notenvulling

  • Verwarm de boter, suiker en bloem in een pannetje tot de boter volledig gesmolten is.
  • Voeg de slagroom toe en roer door tot het mengsel egaal is.
  • Voeg ook de noten en gedroogde aardbei toe en roer goed door.
  • Verdeel het mengsel over de afgebakken koekbodem.
  • Bak de koek nog 15 minuten tot de bovenkant bruin is.
  • Laat de koek afkoelen in de koelkast.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Smeer uit over de afgekoelde koek.

Caramelvulling

  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Roer de basterdsuiker er doorheen.
  • Voeg de gecondenseerde melk en het zout toe.
  • Blijf continu roeren, tot het mengsel langzaam in een caramel verandert. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Als de caramel glad en dik is, is hij klaar voor gebruik.
  • Smeer de caramel uit over de afgebakken koekbodem.
  • Zet het geheel in de koeling.
  • Smelt de melkchocolade au bain-marie en verdeel deze over de afgekoelde caramel.
  • Smelt ook de witte chocolade en doe dit in een klein spuitzakje.
  • Spuit sierlijke lijntjes witte chocolade over de melk chocolade.
  • Laat stevig worden.

Opbouw

  • Snijd alle koeken in grote puzzelstukken.
  • Zorg ervoor dat de koeken zo op elkaar aansluiten dat je er 1 grote koek van kunt maken.
  • Koeken klaar? Puzzelen maar!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.