E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

KIDS: Spookachtig Lekker

Deze Red Velvet taart van Mees is verkleed als spook! De taart is mooi roze van binnen en om het plaatje compleet te maken versiert Mees hem met oogbollen, schoentjes, spinnen, een pompoenmandje en natuurlijk snoep.

Taart
Makkelijk
(10) reviews

Ingrediënten

Red velvet cake

  • 375 milliliter karnemelk
  • 3 theelepels rode kleurstof
  • 10 gram cacaopoeder
  • 300 gram boter
  • 450 gram suiker
  • 4 grote eieren
  • 1.5 theelepel vanille-extract
  • 0.5 theelepel zout
  • 450 gram bloem
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • 3 theelepels azijn

Botercrème

  • 150 gram poedersuiker
  • 150 gram zachte boter
  • 200 gram verse roomkaas
  • 2 theelepels vanille-extract

Decoratie

  • 1 kilo wit fondant
  • 100 gram oranje rolfondant
  • 300 gram zwart fondant
  • 50 gram Rode fondant
  • 50 gram gele fondant
  • 50 gram groene fondant

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren.
  • 2 springvormen van ø 18 centimeter
  • 1 halve bol bakvorm van ø 18 centimeter
  • Fondant roller
  • Modelleertools
  • Lollystokjes
  • Taartstolp
  • Uitsteker bladvorm
  • Taarttopper Trick or Treat
  • Horror oogjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de 2 springvormen in en bekleed ze met bakpapier.
  • Vet ook de bolvorm in.

Red velvet cake

  • Mix de karnemelk, cacaopoeder en rode kleurstof tot een mooie bloederige massa.
  • Klop de boter, suiker, vanille-extract en zout tot een luchtige massa.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe totdat alle eieren zijn opgenomen en het beslag luchtig is.
  • Mix de helft van de bloederige massa door het beslag.
  • Voeg de helft van de bloem toe en mix door.
  • Voeg daarna de overige helft van de bloederige massa en de bloem toe.
  • Mix de azijn met het bakpoeder in een kommetje.
  • Voeg het toe aan het beslag en mix goed door elkaar.
  • Verdeel het beslag over de springvormen en de halve bolvorm.
  • Bak de cakes in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Laat ze afkoelen op een rooster.

Botercrème

  • Klop de poedersuiker met de boter tot een mooie witte massa, draai goed door zodat alle klontjes verdwijnen.
  • Voeg de roomkaas toe en blijf doorkloppen.
  • Voeg het vanille-extract toe en stop met draaien, anders wordt de crème te waterig.

Decoratie

  • Zet 1 cake op de bodem en verdeel daarover een laag botercrème.
  • Zet de tweede cake er bovenop en smeer weer een laag botercrème.
  • Zet de halve bolvorm helemaal bovenop en smeer de taart rondom af met botercrème.
  • Duw de ogen zachtjes in de taart.
  • Laat de taart opstijven in de koelkast.
  • Rol de witte fondant uit tot een lange dunne plak.
  • Leg de fondant over de taart en druk voorzichtig aan.
  • Laat de fondant aan de onderkant een beetje plooien, zodat de taart een spookje wordt.
  • Plaats de taart nu op de taartstolp.
  • Maak van fondant schoentjes, spinnen, bladeren, een mandje met snoepjes en geel-rode lolly’s.
  • Plaats de schoentjes onder de witte fondant.
  • Plaats de spinnetjes over de rug en zijkanten.
  • Snij de ogen uit en plooi de witte fondant er strak omheen.
  • Maak een zwart gat als mond van het spook.
  • Plaats de taart topper op het hoofd van het spook.
  • Plak de lolly’s tegen de zijkant van het spook.
  • Zet het mandje erbij en decoreer met de blaadjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.