E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

KIDS: Cake-pop-ijsjes

IJsjes die eigenlijk geen ijsjes zijn, dat zijn deze cake-pop-ijsjes! Laat je creativiteit de vrije loop en maak van koek, crème en cake een stevig bolletje voor het ijs. Dat dompel je onder in gesmolten chocolade en die zet je bovenop je eigen gemaakte oubliehoorntje. Lekker vrolijk en feestelijk, super leuk om te doen en ook heel leuk om uit te delen.

Cake
Makkelijk
(16) reviews

Ingrediënten

Oubliehoorntje

  • 75 gram boter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 250 milliliter lauw water
  • 250 gram bloem
  • mespunt kaneel
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker

Botercrème

  • 500 gram melk
  • 50 gram custardpoeder
  • 50 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 625 gram zachte boter
  • 210 gram witte basterdsuiker

IJsbolletjes

  • bakje jam
  • cake
  • wafels
  • zandkoekjes
  • chocolate chip koekjes

Presentatie

  • verschillende kleuren chocolade
  • sprinkles en andere versiering

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Wafelijzer
  • Bakspray
  • Roomhoorn

Oubliehoorntje

  • Mix de boter, suiker, vanillesuiker en eieren.
  • Zeef de bloem en kaneel en roer afgewisseld met het water door het beslag tot je een mooi egaal geheel hebt.
  • Vet het wafelijzer in met een beetje bakspray en bak dunne wafeltjes.
  • Draai ze – terwijl ze nog warm zijn – om de roomhoorn en laat ze afkoelen.

Botercrème

  • Maak een papje van de suiker, het custardpoeder en een scheut melk.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Breng de resterende melk aan de kook met het vanillemerg én het vanillestokje.
  • Neem de pan van het vuur en voeg een kleine hoeveelheid warme melk toe aan het custardpapje.
  • Roer goed door en voeg al roerende de rest van de melk toe.
  • Giet alles terug in de pan, plaats de pan weer op het vuur en laat de room al roerende even goed doorkoken, tot het begint te binden.
  • Je hebt nu banketbakkersroom gemaakt.
  • Laat afkoelen. Dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen.
  • Draai de boter, de afgekoelde banketbakkersroom en basterdsuiker tot een gladde crème op lage snelheid; laat de machine gerust 10 minuten draaien.
  • Als de crème wit uitslaat, is hij goed.

IJsbolletjes

  • Voor de ijsbolletjes kun je alle ingrediënten van het lijstje gebruiken die je wilt.
  • Verkruimel de koekjes, wafels en de cake.
  • Gebruik de botercrème en jam om de cake- en koekkruimels aan elkaar te plakken tot een bolletje.
  • Kneed mooie bolletjes en zet ze even in de koeling.
  • Smelt ondertussen de gekleurde chocolade au bain-marie.
  • Bedek de bolletjes “schepijs” met de gekleurde chocolade.
  • Zet de bolletjes op een ijshoorntje en versier ze feestelijk.
  • Zet de cake-pop-ijsjes in de ijshoornhouder.
  • IJsjes klaar? Smullen maar!

Presentatie

  • IJshoorn houder

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.