E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kaasvlinders van Robèrt

Kaasvlinders: Het ultieme retro kaashapje voor bij de borrel maak je makkelijk zelf met hulp van Robèrt in de video!

Robèrt van Beckhoven

Recept van
Robèrt van Beckhoven

Hartig
Goed te doen
(86) reviews

Ingrediënten

Kaascrème

  • 200 gram boter
  • 200 gram geraspte kaas naar keuze
  • 100 milliliter melk
  • mosterd
  • zout en peper

Bereidingswijze

  • 500 gram bladerdeeg

Bereidingswijze

Benodigdheden voor kaasvlinders

  • deegroller
  • kwastje
  • plasticfolie
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Kaascrème

  • Klop de boter en de kaas op in de keukenmachine.
  • Verwarm ondertussen de melk tot lauwwarm in een pannetje.
  • Voeg langzaam, terwijl de keukenmachine draait, de melk toe en laat het mengsel goed luchtig kloppen; dit kan best even duren.
  • Breng de kaascrème op smaak met mosterd, zout en peper.

Bereidingswijze voor kaasvlinders

  • Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ongeveer 40 centimeter lang en 1½ millimeter dik.
  • Besmeer het deeg met een laagje kaascrème.
  • Vouw de linker- en rechterkant van de deegplak circa 4 centimeter naar binnen.
  • Besmeer de ontstane stroken opnieuw met een laagje kaascrème.
  • Herhaal tot er 2 met kaascrème besmeerde stroken deeg tegen elkaar aan liggen.
  • Vouw de ene deegstrook over de andere, zodat een soort vlindervorm ontstaat als je de doorsnede van het deeg bekijkt.
  • Dek af met plasticfolie en laat het deeg ongeveer 1 uur goed koud worden in de vriezer.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.