E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

I love Paris

Farida

Recept van
Farida

Taart
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Soezen

  • 150 gram water
  • 75 gram boter
  • 2 gram zout
  • 75 gram patentbloem
  • 3 eieren

Crème au beurre

  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 15 gram water
  • 1 eidooier
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 0.5 theelepel vanille-extract

Crème diplomate met mango & limoen

  • 100 gram mangosap
  • 25 gram limoensap
  • 1 eidooier
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 12 gram custardpoeder
  • 63 gram slagroom

Crème diplomate met pure chocola & lavendel

  • 125 gram melk
  • 25 gram cacaopoeder
  • 3 gram lavendelknoppen
  • 1 eidooier
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 12 gram custardpoeder
  • 63 gram slagroom

Crème diplomate met sinaasappel & Grand Marnier

  • 115 gram sinaasappelsap
  • 10 gram Grand Marnier
  • 1 eidooier
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 12 gram custardpoeder
  • 63 gram slagroom

Samenstellen en glazuur

  • 300 gram fondant
  • gele kleurstof
  • oranje kleurstof
  • paarse kleurstof
  • 9 gouden suikerparels

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Klop de slagroom van alle Crème diplomate stijf en zet in de koelkast tot gebruik.

Soezen

  • Breng in een pan water, boter en zout aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de gezeefde bloem toe.
  • Zet de pan weer op het vuur en roer voortdurend met een spatel tot het deeg van de panwand loslaat.
  • Schep het deeg over in een beslagkom met mixer en klop één voor één de eieren erdoor.
  • Spuit met een glad spuitmondje (8mm) 3 grote soezen en 3 kleine soezen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 20-25 minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Crème au beurre

  • Kook het water en de suiker tot een suikerstroop (121°C).
  • Klop de eidooier in de mixer tot een schuimige massa, giet de suikerstroop erbij en klop koud.
  • Zet de stand van de mixer lager en voeg beetje bij beetje de boter met vanille-extract erbij.
  • Schep de crème au beurre over in een spuitzak en zet tot gebruik in de koelkast.

Crème diplomate met mango & limoen

  • Breng in een pannetje de mango- en limoensap aan de kook.
  • Roer in een kom de eidooier met de suiker en custardpoeder tot een glad papje.
  • Schenk een beetje warm sap erbij en roer goed door.
  • Giet het eidooiermengsel bij het sap in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 2-3 minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur, giet het mengsel op een plat bord en laat goed afkoelen.
  • Spatel 63 gram opgeklopte slagroom erdoor.

Crème diplomate met pure chocola & lavendel

  • Breng in een pannetje de melk, cacaopoeder en lavendelknoppen aan de kook.
  • Roer in een kom de eidooier met de suiker en custardpoeder tot een glad papje.
  • Schenk een beetje van de warme melk bij het eidooiermengsel en roer goed door.
  • Giet dit bij de rest van de melk in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 2-3 minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur en giet het mengsel door een zeef op een plat bord.
  • Laat goed afkoelen.
  • Spatel door 63 gram opgeklopte slagroom.

Crème diplomate met sinaasappel & Grand Marnier

  • Breng in een pannetje de sinaasappelsap met de Grand Marnier aan de kook.
  • Roer in een kom de eidooier met de suiker en custardpoeder tot een glad papje.
  • Schenk hier wat van het warme sap bij en roer goed door.
  • Giet het eidooiermengsel bij de rest van de sap in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Laat 2-3 minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur, giet het mengsel op een plat bord en laat goed afkoelen.
  • Spatel door 63 gram opgeklopte slagroom.

Samenstellen en glazuur

  • Vul telkens een grote en kleine soes met een van de crèmes diplomates door de vulling door een klein gaatje in de bodem te spuiten.
  • Verwarm de fondant au bain-marie en verdeel over 3 kommetjes.
  • Kleur elk kommetje fondant met een kleurstof.
  • Doop elk setje soezen in een andere kleur fondant en zet ze op een serveerschaal.
  • Spuit op de grote soes een toefje crème au beurre.
  • Plaats de kleine soes er bovenop en spuit rondom de opening toefjes crème au beurre om het vast te zetten.
  • Zet op een serveerschaal voor opdienen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.