Biscuit
150
gram eiwit
100
gram suiker
100
gram eidooier
110
gram bloem
10
gram roompoeder
poedersuiker voor bestuiven
Banketbakkersroom
200
gram melk
20
gram suiker
20
gram roompoeder
0,50
vanillestokje
Hazelnoot botercrème
300
gram boter
50
gram witte basterdsuiker
banketbakkersroom
100
gram hazelnootpasta
Hazelnootpasta
150
gram gebruineerde hazelnoten
200
gram fondant
Chocolade decoratie
schaaltje pure chocolade
Reacties:
Hoi,
Bedankt voor je vraag! We bedoelen hiermee rolfondant inderdaad.
Veel bakplezier!
Hoi,
Bedankt voor je vraag! Een standaard formaat bakplaat voldoet prima voor dit recept, ongeveer dezelfde grootte als 1 vel bakpapier dus. De basis is de hoeveelheid beslag, in het filmpje kun je zien hoe dik Robèrt het uitsmeert. Als je dat aanhoudt, maakt het formaat van de bakplaat niet zoveel uit. Eventueel kun je het biscuit na het bakken nog netjes bijsnijden.
Veel bakplezier!
Hoi,
De banketbakkersroom is onderdeel van de Hazelnoot botercrème. Je leest in de omschrijving waar je het moet toevoegen.
Je kunt deze hazelnootrol het beste op een koele plaats bewaren, maar liever niet in de koelkast. Door de koelkast kan de cake een beetje uitdrogen en de botercrème erg hard worden. Dus dek hem goed af of doe heb in een gebaksdoos en bewaar hem op een koele plek.
Veel bakplezier!
Hoi,
Bedankt voor je vraag! Je kunt in plaats van roompoeder gewoon custardpoeder gebruiken. Dat is in de supermarkt te koop.
Veel bakplezier!
Beste Joop,
Bedankt voor je vraag! Met roompoeder bedoelen we custardpoeder, dat is gewoon in de supermarkt te koop. Is je vraag daarmee beantwoord?
Veel bakplezier!
Hoi,
Bedankt voor je vraag! Wij hebben zelf geen fondant-recept in ons archief, vandaar dat je het niet kon vinden. Het is natuurlijk wel heel leuk om zelf fondant te maken. Dat kan op een heleboel verschillende manieren (er staan genoeg recepten online). De meest eenvoudige manier is om fondant te maken met marshmallows. Dat kan volgens dit recept:
Ingrediënten voor +/- 800 gram fondant:
330 gram marshmallows
1 eetlepel water
+/- 600 gram poedersuiker
Smelt de marsmallows met 1 eetlepel water in de magnetron. Roer ze tussendoor steeds door tot ze volledig zijn gesmolten. Roer er ongeveer 2/3e van de poedersuiker door. Dat is een heel plakkerig geheel, blijf roeren tot het samenklontert. Er zal ongetwijfeld een groot deel plakkerige massa aan je kom blijven kleven. Bestuif je werkblad daarna met een flinke hoeveelheid poedersuiker en doe ook poedersuiker op je handen. Stort je mengsel op je werkblad en kneed met de hand door tot er een mooie bal fondant ontstaat. Je bent klaar als het mengsel nog flexibel is, maar breekt als je het uittrekt tot ongeveer 6 centimeter.
Veel succes en plezier!