E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Goud en Nieuw

En cadeautje in de vorm van een taart, Vol merengue-botercrème, limonciello-bavarois, ganache en nog veel meer!

Kim G

Recept van
Kim G

Taart
Goed te doen
(9) reviews

Ingrediënten

Hazelnotentaart

  • 160 gram zelfrijzend bakmeel
  • 130 gram fijne kristalsuiker
  • 8 eieren
  • 140 gram hazelnoten
  • snufje zout

Chocolade ganache

  • 100 milliliter slagroom
  • 100 gram donkere chocolade
  • 1 zakje espresso oploskoffie

Hazelnoten vulling

  • 150 gram monchou
  • 30 gram poedersuiker
  • 5 gram vanillesuiker
  • 50 gram hazelnotenpasta
  • 100 gram pure chocoladepasta
  • 50 gram hazelnoten

Citroentaart

  • 110 gram patentbloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eidooiers
  • 4 eieren
  • 1 citroen (rasp)
  • snufje zout

Limonciello bavarois

  • 75 gram suiker
  • 225 milliliter slagroom
  • 3 citroenen
  • 10 milliliter limonciello
  • 7.5 gram gelatine blaadjes

Meringue botercrème

  • 700 gram poedersuiker
  • 800 gram boter
  • 8 eieren

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Handmixer
  • Taartvorm Ø 20 centimeter
  • Taartvorm Ø 15 centimeter
  • Glaceermes met knik klein
  • Glaceermes met knik groot
  • Taartkarton Ø 20 centimeter
  • 2 spuitzakken
  • 2 spuitmondjes

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

Hazelnotentaart

  • Rooster de hazelnoten kort in de oven.
  • Maal de hazelnoten vervolgens in de foodprocessor tot meel.
  • Breek en scheid de eieren in 2 kommen.
  • Voeg eigeel samen met suiker aan een mengkom toe en klop met de handmixer in 4 minuten luchtig.
  • Klop ondertussen eiwitten in een vetvrije kom van de keukenmachine tot pieken.
  • Voeg hazelnotenmeel en 2 eetlepels warm water aan eigeel toe en meng goed door.
  • Zeef vervolgens zelfrijzend bakmeel en zout boven de kom met hazelnotenmengsel en roer door.
  • Schep een beetje van het eiwit erbij, meng goed en schep vervolgens het hazelnotenmengsel in 2 delen door het eiwit. Zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft.
  • Vet de bakvorm van 20 centimeter in met een beetje boter of bakspray.
  • Verdeel het beslag over de vormen en plaats deze 20-35 minuten in de voorverwarmde oven.

Chocolade ganache

  • Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Verwarm een pan met slagroom.
  • Voeg espressopoeder toe en volg met de chocolade.
  • Roer tot een glad geheel en bewaar in de koelkast.
  • Vlak voor gebruik het slagroommengsel met de handmixer luchtig kloppen.

Hazelnoten vulling

  • Hak de hazelnoten fijn.
  • Klop monchou samen met poedersuiker en vanillesuiker los.
  • Voeg hazelnoten- en chocoladepasta toe, meng tot een glad geheel en voeg tot slot de hazelnoten toe.
  • Schep de hazelnotenvulling in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Citroentaart

  • Voeg eieren, dooiers, suiker, citroenrasp en zout in een mengkom en klop met de handmixer in 12 minuten tot een luchtig geheel.
  • Zeef de boem en voeg in delen aan het eiermengsel toe. Zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft.
  • Vet de bakvorm van 15 centimeter in met een beetje boter of bakspray.
  • Verdeel het beslag over het bakblik en plaats deze 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Limonciello bavarois

  • Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
  • Verwarm ondertussen limonciello met citroensap in een pan.
  • Haal de pan van het vuur, voeg gelatine aan het limonciello-mengsel toe, laat oplossen en vervolgens afkoelen.
  • Klop in een mengkom slagroom en suiker lobbig, voeg het limonciello-mengsel toe en meng goed.
  • Schep de bavarois in de spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Meringue botercrème

  • Verwarm eiwit en suiker au bain-marie tot de suiker volledig opgelost is.
  • Mix het eiwitmengsel 10 minuten tot stijve pieken.
  • Voeg beetje bij beetje boter toe en klop tot een romige crème.

Afwerken/decoratie

  • Snijd beiden taarten over de breedte doormidden.
  • Plaats een plak van de hazelnotentaart op het taartkarton, bestrijk met een laagje ganache, volg met een laag hazelnotenvulling en dek af met de andere plak hazelnotentaart.
  • Plaats een plak van de citroentaart op de hazelnotentaart, volg met een laag citroen bavaroise en dek af met de andere plak citroentaart.
  • Smeer de taart af met de meringue botercrème en decoreer met glitters en goudpoeder.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.