E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Glutenvrije Brownies

Brownies, wie is er niet gek op? Deze glutenvrije zijn de moeite waard! Het vleugje Amaretto geven ze een spannende smaak...

Cake
Glutenvrij
Goed te doen
(77) reviews

Ingrediënten

Ganache

  • 225 gram slagroom
  • 150 gram pure chocolade
  • 60 gram boter (op kamertemperatuur)

Brownies beslag

  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram pecannoten
  • 220 gram boter
  • 6 eieren
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 210 gram pure chocolade callets
  • 2 gram zout
  • 13 gram bakpoeder
  • 240 gram amandelmeel
  • 50 gram amaretto

Garnering

  • 20 gram hazelnoten, in stukjes

Bereidingswijze

Zin in brownies, maar bak je liever glutenvrij? Dan is dit hét recept voor jou!

Noten roosteren

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Verdeel de hazelnoten over een bakplaat.
  • Doe de pecannoten in een hittebestendige schaal.
  • Rooster de hazelnoten in ongeveer 15 minuten bruin.
  • Haal de pecannoten er na ongeveer 7 minuten uit (anders worden ze bitter).

Ganache

  • Hak de chocolade en doe de stukjes in een kom.
  • Breng in een steelpan de slagroom aan de kook en giet het op de chocolade.
  • Voeg de boter toe en roer tot een egale massa.
  • Laat afkoelen.

Brownies beslag

  • Vet een bakvorm van ongeveer 30 bij 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 175 °C als alle noten eruit zijn gehaald.
  • Klop de eieren met een handmixer tot ze luchtig en lichtgeel zijn.
  • Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe en klop het beslag nog zo’n 5 minuten op hoge snelheid; het eierbeslag moet bijna wit van kleur zijn.
  • Smelt de boter in een ruime pan.
  • Voeg de chocolade toe aan de boter en roer tot alle chocolade is gesmolten.
  • Haal de pan van het vuur, voeg het zout toe en spatel eenvijfde van de eiermassa voorzichtig door het chocolade-botermengsel.
  • Schenk daarna het chocolademengsel in de kom met het eierenmengsel en spatel alles door elkaar.
  • Zeef het bakpoeder boven de kom.
  • Voeg de hazelnoten, pecannoten, het amandelmeel en de amaretto toe.
  • Verdeel het beslag over de bakvorm en bak in ongeveer 35 minuten gaar.
  • Laat minimaal 20 minuten in de vorm afkoelen.

Garnering

  • Hak de overgehouden hazelnoten grof.
  • Smeer de ganache over de brownies en garneer met de hazelnoten.

Vaker glutenvrij bakken?

Wij hebben 10 heerlijke recepten!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.