E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Gereedschap

Een wat? Een gereedschapstaart? Je leest het goed, en deze heerlijke taart is nog glutenvrij ook! Niet zo’n fan van gereedschap? Decoreer hem met bloemen, dieren of auto’s. Soms moet je er ook gewoon je eigen feestje van maken!

Maroeska

Recept van
Maroeska

Taart
Goed te doen
(9) reviews

Ingrediënten

Taart

  • 170 gram suiker
  • 170 gram boter
  • 10 eieren
  • 360 gram walnoten
  • 360 gram bittere chocolade
  • 24 gram bittere amandelen
  • 1.5 theelepel vanillesuiker
  • snuf zout

Vulling

  • 45 gram custardpoeder
  • 750 milliliter slagroom
  • 150 gram zachte boter
  • 300 milliliter melk
  • 6 eieren
  • 375 gram pure chocolade
  • snuf zout
  • 4 espresso’s

Koffielikeur

  • 120 gram suiker
  • 200 gram 40% alcohol
  • 250 gram espresso

Extra

  • 1500 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Springvorm 22 centimeter
  • Springvorm 18 centimeter
  • Springvorm 12 centimeter
  • Vormen voor chocolade decoratie
  • Pan
  • Spatel

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.

Taart

  • De bodem van drie vormen van 22, 18, 12 centimeter bekleden met bakpapier en de wanden invetten.
  • De boter en de chocolade onder voortdurend roeren smelten in een pannetje. Het mengsel moet net vloeibaar zijn, maar niet heet worden.
  • In de keukenmachine de walnoten en de amandelen fijn malen.
  • De eiwitten met de vanillesuiker en het zout stijf kloppen.
  • De dooiers met de suiker loskloppen. De gemalen noten op het eiwit strooien en het chocolademengsel en de losgeklopte eidooiers daarop gieten.
  • Het geheel voorzichtig door elkaar scheppen en in de bakvormen gieten.
  • Gedurende 30-40 minuten in het midden de voorverwarmde oven afbakken.
  • Als de taart gaar is, deze op een bord storten, het bakpapier eraf trekken en inpakken in aluminiumfolie.
  • De taart koelt nu af terwijl het vocht condenseert en dat zorgt voor een lekker sappige taart.

Vulling

  • Eiwit in vetvrije kom stijf en romig kloppen.
  • Slagroom opkloppen, boter zalvig draaien.
  • Chocolade au bain-marie smelten en ondertussen melk met custardpoeder en espresso’s verwarmen en iets laten indikken. Beiden laten afkoelen.
  • Familie maken met slagroom en custardmengsel en samen met chocolade, zout en boter tot een gladde vulling spatelen en vervolgens met eiwit mengen.
  • Tot gebruik in de koelkast bewaren.

Koffielikeur

  • Van suiker en 120 gram water een siroop maken en de overige ingrediënten toevoegen en kort mee verwarmen.
  • Laat afkoelen.

Extra

  • Chocolade tempereren en de helft over de vormen verdelen.
  • Laat de chocolade uitharden en haal uit de vormen.

Afwerken/decoratie

  • Taarten over de lengte doormidden snijden, lagen opvullen met de vulling, taart opbouwen en afstrijken met de overige getempereerde chocolade.
  • Decoreer de taart met de chocoladevormen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.