E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Focaccia van zuurdesem

Emma

Recept van
Emma

Hartig
Brood
Expert
(58) reviews

Ingrediënten

Focaccia

  • 1000 gram witte bloem
  • 800 milliliter water (20-25 graden)
  • 200 gram zuurdesem
  • 20 gram verse gist
  • 130 milliliter olijfolie
  • 30 gram zout
  • 3 teentjes knoflook
  • bosje rozemarijn
  • bosje tijm
  • zeezout
  • 20 tomaatjes in verschillende kleuren (of gewoon rood)

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een schone bakplaat in met olijfolie.
  • Zet een grote schaal klaar en vet deze alvast in met olie.

Focaccia

  • Meng bloem, water, zuurdesem, gist, olijfolie en zout in de mengkom en kneed met de hand ongeveer 10 minuten tot een nat maar soepel deeg.
  • Doe het deeg in een ingevette schaal en laat rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Gebruik twee deegschrapers om het deeg dubbel te vouwen. Draai het deeg 90 graden en vouw opnieuw dubbel. Herhaal nogmaals. Hierdoor krijgt het deeg lagen en een goede structuur.
  • Laat het deeg opnieuw 10 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 220°C.
  • Pak het gerezen deeg er bij en herhaal de vouw-stappen drie keer. Rol het deeg vervolgens uit tot een focaccia-vorm en leg op de ingevette bakplaat.
  • Meng de kruiden en knoflook met resterende olijfolie.
  • Verdeel het oliemengsel over het deeg en maak kuiltjes met uw vingertoppen.
  • Halveer de tomaatjes en druk ze voorzichtig in de kuiltjes met de ronde kant naar beneden.
  • Bak de focaccia 40 minuten bruin in de warme oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.