E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Een Bombe Feest

Elizabeth maakt een bombe feestje van 6 kleine bombes. Ze zijn gevuld met haar favoriete drankje: Baileys. Bij de Baileys bavarois komt een chocolade biscuit en in het midden zit een kleine aardbeien verrassing verstopt. De bombes worden gegarneerd met krokante nootjes in een zoute karamel. De spiegel is van pure chocolade met room. Met een vleugje passie van Aruba en gele bloemetjes als garnering is het feestje compleet.

Elizabeth

Recept van
Elizabeth

Taart
Moeilijk
(13) reviews

Ingrediënten

Karamel

  • 155 gram room
  • 65 gram suiker
  • 35 gram boter
  • 10 gram zout
  • 200 gram pecannoten

Aardbeienhart

  • 3 gram gelatine
  • 200 gram verse aardbeien

Choco biscuittaart

  • 15 gram cacao
  • 60 gram eidooiers
  • 120 gram eiwit
  • 90 gram suiker
  • 70 gram bloem
  • 10 gram maïzena
  • 1 theelepel vanille-extract

Baileys bavarois

  • 180 milliliter Baileys
  • 480 milliliter slagroom
  • 200 gram chocolade
  • 1 eetlepel gelatinepoeder
  • 60 milliliter koud water

Chocolade glazuur

  • 300 gram slagroom
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 250 gram pure chocolade
  • 50 gram boter

Versiering

  • 50 gram aardbeien
  • 100 gram pistachenootjes
  • 250 gram candy melts
  •  goudpapier

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakplaat
  • Mixer
  • Garde
  • Hittebestendige kom
  • Vriezer
  • Zeef
  • Chopper
  • Thermometer
  • Spuitzakken
  • Siliconen halve bolvorm ø 5 centimeter
  • Siliconen halve bolvorm van ø 10 centimeter
  • Bakpapier

Voorbereiding

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Karamel

  • Smelt de boter met de suiker tot het lichtbruin begint te worden.
  • Verwarm de room tot het kookpunt.
  • Haal de suiker van het vuur en voeg de warme room toe.
  • Voeg de boter toe en roer tot het gesmolten is.
  • Roer de nootjes door de karamel.

Aardbeienhart

  • Snijd de aardbeien in blokjes.
  • Smelt de gelatine en meng het met de aardbeien.
  • Vul de kleine siliconen vorm met 1/3e van het mengsel.
  • Laat opstijven in de vriezer.

Choco biscuittaart

  • Klop de eiwitten op en voeg langzaam de helft van de suiker toe.
  • Klop tot stijve pieken.
  • Klop de eidooiers met de rest van de suiker en het vanille extract los.
  • Zeef de cacao, bloem en maizena.
  • Spatel de eidooiers door het eiwit.
  • Zeef de droge ingrediënten erboven, spatel tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel het beslag over de bakplaat en strijk gelijkmatig uit.
  • Bak op 180 graden voor 10-13 minuten.
  • Steek biscuitplakjes uit van ø 10 centimeter.

Baileys bavarois

  • Verwarm 60 milliliter Baileys en 60 milliliter slagroom in een kleine steelpan.
  • Haal het onmiddellijk van het vuur als het begint te koken.
  • Hak de chocolade in kleine stukjes en doe het in een hittebestendige kom.
  • Giet de hete vloeistof erover. Laat het 1 minuut staan ​​en roer dan goed door tot een gladde en glanzende chocolade ganache.
  • Laat de ganache eerst afkoelen tot kamertemperatuur voordat je verder gaat.
  • Strooi gelatine over koud water en laat even staan.
  • Giet de overige slagroom in een kom.
  • Voeg chocoladeganache toe.
  • Klop ongeveer 3 minuten, tot zich stijve pieken vormen.
  • Terwijl de mixer op lage snelheid draait, voeg je langzaam de resterende Baileys toe.
  • Smelt de gelatine in 30 – 45 seconden in de magnetron.
  • Voeg de gelatine toe aan de mousse, terwijl de mixer op lage snelheid draait.
  • Vul de silicone vormpjes van ø 10 centimeter tot de helft.
  • Druk het bevroren aardbeienhart erin en bedek deze met de rest van de bavarois.
  • Zet minstens 1 uur in de koelkast.

Chocolade glazuur

  • Hak de chocolade in kleine stukjes en doe het in een hittebestendige kom.
  • Kook de slagroom met de suiker.
  • Giet dit over de chocolade en roer tot alles is gemengd.
  • Voeg de boter toe en roer door tot een mooie glazuur.
  • Laat de glazuur afkoelen tot 37 graden.
  • Haal de taartjes uit de diepvries en giet de glazuur erover.
  • Breng een laagje karamel aan op je biscuitbodems.
  • Zet de geglaceerde taartjes op de bodempjes.

Versiering

  • Garneer de rand van de taartjes met pistachenootjes.
  • Smelt de gele candy melts in de magnetron.
  • Giet ze in een spuitzak en knip een klein spuitmondje uit.
  • Spuit de gewenste figuurtjes op een vel bakpapier en laat ze uitharden.
  • Decoreer de gebakjes ermee.
  • Garneer ze met aardbeien en goudblaadjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.