Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Springvorm van ø 24 centimeter
- Spatel
- Garde
- Zeef
- Taartrek
- Taartzaag
- Draaiplateau
- Satéprikkers
- Deegroller
- Smoother
- Magnetron
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet de springvormen in en bekleed ze met bakpapier. Vet ook het bakpapier in.
- Haal de boter voor de Russische botercrème 45-60 minuten van tevoren uit de koelkast.
- Maak de fondant een dag van tevoren.
Cake
- Meng de bloem, het bakpoeder en de kaneel in een kom.
- Mix de boter en de suiker ongeveer 4 – 5 minuten in een staande mixer tot het licht en luchtig is.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe tot alles opgenomen is.
- Schraap de zijkant regelmatig voor de volgende toevoeging.
- Voeg het pandan- en kokos extract toe en mix nog een halve minuut.
- Voeg de helft van het bloemmengsel toe op lage snelheid.
- Voeg de karnemelk, terwijl de mixer langzaam draait, toe.
- Herhaal met bloem en karnemelk en schraap de kom.
- Voeg de kokos toe en meng totdat alles goed gemengd is.
- Verdeel het beslag over de vormen en strijk het mengsel glad.
- Bak de cake in ongeveer 40 – 55 minuten gaar totdat een prikker schoon uit de cake komt.
- Laat de cakes 10 minuten in de vorm afkoelen en daarna verder op een rooster.
Kokoscustard
- Breng de kokosmelk, suiker en slagroom licht aan de kook.
- Meng de maïzena en het zout met de eieren.
- Schenk, wanneer het kokosmengsel begint de sudderen, een kwart bij het eimengsel en roer goed door.
- Giet het eimengsel terug in de pan, blijf constant roeren.
- Blijf verwarmen totdat het mengsel dikker wordt en er grote bellen ontstaan.
- Haal de pan van het vuur en voeg de boter en vanille toe en meng goed door.
- Zeef de room en voeg de kokosrasp toe.
- Giet de custard in een schaal en bedek met folie.
- Plaats in de koelkast tot het goed gekoeld is.
Russische botercrème
- Het is belangrijk dat de boter niet te koud is, maar zeker ook niet te zacht. Als je de boter vastpakt mag het slechts een klein beetje indeuken.
- Mix de boter zo’n 5 minuten met een snuf zout op hoge snelheid tot het zacht, fluffy en licht van kleur is.
- Voeg vanille extract en de helft van de gecondenseerde melk toe.
- Voeg daarna de overige gecondenseerde melk toe en mix weer goed door, tot je een zijdezachte botercrème hebt.
- Schep ongeveer een kwart van de crème in een spuitzak en knip er aan de onderkant een opening in van ongeveer 1 centimeter.
Fondant
- Verwarm de marshmallows in de magnetron voor 30 – 60 seconden tot ze beginnen te smelten.
- Roer voorzichtig het water en vanille extract erdoor totdat het een glad mengsel is.
- Meng de poedersuiker er in gedeelten door tot je een plakkerig deeg hebt.
- Houdt een gedeelte van het poedersuiker achter om te kneden.
- Smeer je handen goed in met kokosolie/shortening en begin met kneden zodat het deeg werkbaarder en flexibeler wordt.
- Stort het deeg op het aanrecht en kneed 5 -10 minuten verder totdat de fondant glad is en niet meer plakkerig.
- Maak 1/3e van de fondant zwart.
- Vorm de fondant tot een bal, wikkel deze in folie en laat een nacht in de koelkast liggen.
- Laat voor gebruik de fondant op kamertemperatuur komen en rol deze uit op een met poedersuiker bestoven werkblad.
Opbouw
- Snijd de bolle bovenkant van de cakes en snijd ze daarna horizontaal doormidden.
- Plaats de eerste laag op een draaitafel.
- Spuit een dijkje van botercrème en vul het midden met 1/3e van de kokoscustard.
- Plaats hierop een andere cakelaag.
- Herhaal deze stappen totdat je eindigt met een laag cake.
- Smeer een dunne laag botercrème over de gehele taart en laat hem 10 – 15 minuten opstijven in de koeling.
- Smeer daarna de hele cake af met de overgebleven crème en strijk het glad.
- Koel de taart opnieuw voordat je hem bekleedt met fondant.
- Rol de zwarte fondant uit tot ongeveer 3 millimeter dikte.
- Snijd een strook af die even breed is als de hoogte van de taart. Zorg dat je de hele taart er rondom mee kunt bedekken.
- Wikkel de strook om de taart.
- Rol de witte fondant uit tot 3 millimeter dikte.
- Snijd 2 stroken van 3 centimeter breed en 2 stroken van 1 centimeter breed. Zorg dat ze iets langer zijn dan de omvang van de taart.
- Steek ook 8 cirkels van ø 3 centimeter uit en steek in het midden hiervan met een ø 1 centimeter uitsteker kleine rondjes.
- Maak 8 staafjes van 5 millimeter dik en even hoog als de taart.
- Rol tot slot 32 kleine balletjes van de overige fondant.
- Spuit alle stroken, cirkels, knopjes en staafjes zilver en laat drogen.
- Plak de 3 centimeter brede stroken aan de boven- en onderkant van de taart. Snijd eventueel overtollige fondant weg.
- Plak de cirkels gelijkmatig rondom tussen de 2 stroken op de taart. Begin waar de zwarte fondant bij elkaar komt, zodat je deze straks kunt afdekken.
- Plak de staafjes verticaal in het midden van de cirkels.
- Plak de smalle stroken rondom aan de boven- en onderkant van de taart over de staafjes. Werk strak af.
- Plak de bolletjes aan weerszijden van de staafjes, als kleine schroefjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.