E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dobbeltaart

De buitenkant van de taart van Chun is een dobbelsteen, maar zodra je hem doorsnijdt zie je vierkante patronen met geel en oranje. Daar heeft hij bijpassende smaken voor uitgezocht: lemoncurd en sinaasappel curd. De taart wordt afgewerkt met een witte chocolade ganache en de ogen van de dobbelsteen maakt hij van macarons.

Chun

Recept van
Chun

Taart
Goed te doen
(11) reviews

Ingrediënten

Genoise biscuit

  • 24 eieren
  • 520 gram fijne suiker
  • 400 gram patentbloem
  • 80 gram maïzena
  • 300 gram boter
  •  oranje kleurstof
  • gele kleurstof
  • snufje zout

Roomkaas lemon curd

  • 3 citroenen (rasp en sap)
  • 125 gram boter
  • 150 gram fijne suiker
  • 6 eidooiers
  • 500 gram roomkaas

Roomkaas sinaasappel curd

  • 2 perssinaasappels
  • 100 gram boter
  • 125 gram fijne suiker
  • 6 eidooiers
  • 500 gram roomkaas

Macaronschelpen

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram poedersuiker
  • zwarte kleurstofpoeder
  • 130 gram eiwitten
  • 150 gram suiker
  • 35 gram water

Witte chocolade ganache

  • 400 gram witte chocolade
  • 200 gram slagroom

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • 4 vierkante bakblikken van 20 x 20 centimeter
  • Staande mixer met toebehoren
  • Rasp
  • Citruspers
  • Garde
  • Suikerthermometer
  • Spuitzakken
  • Glad spuitmondje
  • Vierkant uitsteekring van 6 centimeter
  • Vierkant uitsteekring van 12 centimeter
  • Handmixer met garde

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden op boven- en onderwarmte.
  • Bekleed de bakblikken met bakpapier.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Genoise biscuit

  • Maak dit recept in 2 keer vanwege de hoeveelheid.
  • Scheid de eieren.
  • Klop de eiwitten stijf en schuimig op hoge stand. Voeg eetlepel voor eetlepel de fijne suiker toe tijdens het mixen.
  • Doe 1 voor 1 de eidooiers erbij op middelhoge stand.
  • Voeg de kleurstof erbij tot de gewenste kleur. Geef het tweede beslag een andere kleur.
  • Zeef de patentbloem en maïzena boven het beslag en spatel luchtig.
  • Smelt de boter en laat een beetje afkoelen.
  • Doe de gesmolten boter erdoor en spatel luchtig, totdat alles is opgenomen.
  • Verdeel het beslag over de bakblikken en bak de biscuits gaar in 30 – 35 minuten.

Roomkaas lemon curd

  • Verwarm de citroensap en -rasp met de boter, suiker en eidooiers.
  • Blijf goed roeren met een garde tot het mengsel vladikte heeft. Let op dat het niet te warm wordt, anders krijg je roerei.
  • Laat de lemon curd afkoelen.
  • Mix 250 gram lemon curd met de roomkaas zet weg tot gebruik.

Roomkaas sinaasappel curd

  • Verwarm de sinaasappelsap en -rasp met de boter, suiker en de eidooiers.
  • Blijf goed roeren met een garde tot het mengsel vladikte heeft. Let op dat het niet te warm wordt, anders krijg je roerei.
  • Laat de sinaasappel curd afkoelen.
  • Mix 250 gram curd met de roomkaas zet weg tot gebruik.

Macaronschelpen

  • Verwarm de oven op 170 graden.
  • Meng de amandelmeel en de poedersuiker.
  • Voeg de helft van de eiwitten en de zwarte kleurstof toe en mix tot een geheel.
  • Kook 100 gram suiker en 30 milliliter water tot 118 graden.
  • Klop de andere helft van de eiwitten in de keukenmachine op hoge stand als de suikersiroop 110 graden is.
  • Verlaag de snelheid en giet de suikersiroop langzaam door het eiwit mengsel.
  • Mix op hoge snelheid door tot de meringue kamertemperatuur is.
  • Spatel de meringue door het beslag.
  • Doe de macaronbeslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.
  • Spuit toeven van ø 2 centimeter op de bakplaat.
  • Bak de macarons af in 16 minuten.

Witte chocolade ganache

  • Doe de chocolade in een hittebestendige kom.
  • Verwarm de slagroom.
  • Giet de warme slagroom over de witte chocolade, laat smelten en roer goed door.
  • Laat afkoelen.
  • Klop de witte chocolade ganache luchtig.

Opbouw

  • Steek uit elk biscuit een kleiner vierkant van 12 centimeter. En daaruit weer een vierkant van 6 centimeter.
  • Bouw een biscuitlagen om-en-om op met de verschillende kleuren biscuit.
  • Verdeel over de eerste biscuit een laag lemon curd roomkaas.
  • Leg hier weer een laag biscuit op, maar dan tegenovergesteld opgebouwd van de onderste laag.
  • Verdeel hierover een laag sinaasappel curd roomkaas.
  • Herhaal bovenstaande stappen. Sluit af met een laag biscuit.
  • Smeer de taart strak af met de witte chocolade ganache.
  • Plak de macaronschelpen als een dobbelsteen rondom de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.