Speculaas
2
eetlepels kaneel (gemalen)
2
theelepels anijszaadpoeder
1,50
theelepel gemalen witte peper
1,50
theelepel gemberpoeder
1
theelepel korianderpoeder
2
theelepels kardemom (gemalen)
0,50
theelepel nootmuskaat
0,50
theelepel kruidnagel (gemalen)
100
gram ongezouten boter
100
gram lichtbruine basterdsuiker
1
theelepel Bicarbonaat soda
180
gram bloem
zout
volle melk
Amandelspijs
200
gram blanke amandelen
150
gram basterdsuiker
1
ei
1
citroen
Gekonfijte sinaasappel
1
sinaasappel
300
gram suiker
300
milliliter water
Gekonfijte gember
150
gram verse gember
200
gram suiker
200
milliliter water
zout
Gesuikerde amandelen
50
gram blanke amandelen
18
gram suiker
5
milliliter water
0,50
vanillestokje
Samenstellen en bakken
20
gram boter
1
ei