E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Daphne

Maroeska is een kunstzinnige vrouw en dat laat ze ook met deze prachtige chocolade bûche zien. Niet in een handomdraai gemaakt, wél in een handomdraai opgegeten.

Maroeska

Recept van
Maroeska

Taart
Goed te doen
(4) reviews

Ingrediënten

Plaatbiscuit

  • 3 eieren
  • 90 gram suiker
  • 90 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 extra eidooier

Chocoladecremeux

  • 10 gram glucosesiroop
  • 1 eidooier
  • 160 gram slagroom
  • 150 gram melk chocolade callets
  • 1 kopje espresso
  • 2 blaadjes gelatine
  • 300 gram pure chocolade callets
  • 25 gram cacaopoeder

Chocolademousse

  • 50 gram suiker
  • 120 gram chocolade (60-70%)
  • 2 eieren (gesplitst)
  • 200 milliliter slagroom
  • 150 milliliter melk
  • 15 gram custard poeder
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 kopje espresso
  • snuf zout

Afwerken/decoreren

  • 10 gram cacaopoeder
  • chocolade naar smaak

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mal

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Plaatbiscuit

  • Begin met het maken van de plaatbiscuit. Klop eieren op met suiker en spatel de overige ingrediënten erdoor.
  • Strijk deze dun uit op het bakpapier.
  • Bak deze kort af op 180 graden en snijd hem op maat van de mal.

Chocoladecremeux

  • Maak de cremeux maken door de eidooier met de slagroom en de glucose te verhitten tot 80 graden.
  • Voeg de gelatine, chocolade calettes, cacaopoeder en de espresso toe.
  • Zet het geheel koel weg.

Chocolademousse

  • Maak de chocolademousse door de custard met de twee eidooiers en de melk te verhitten en 1 minuut te laten doorkoken.
  • Voeg de gelatine en dan de chocolade toe.
  • Klop de eiwitten met suiker zeer stijf.
  • Klop de slagroom en spatel alles door elkaar samen met de espresso en het zout.
  • Zet het geheel koel weg.

Afwerken/decoreren

  • Tempereer de chocolade en bestrijk de mal er 2 keer mee.
  • Bestrijk het biscuitdeeg met de cremeux.
  • Laat dit in de vriezer stollen.
  • Verdeel de chocolademousse in het stammetje.
  • Leg de biscuitrol erin.
  • Strijk het af met chocolademousse en laat het in de vriezer opstijven.
  • Haal de buche uit de vriezer en bekwast de afgeplatte delen met cacaopoeder.
  • Maak van de resterende chocolade bladdecoraties.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.