E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Cupido’s Banket – Dikke Kussen

De dikke kussen van Thijs zijn petit glacé gebakjes in alle smaken van de regenboog: aardbei, sinaasappel, kaneel, pistache en meer! De basis is een bitterkoekje en daarbij komt een zachte crème. De gebakjes worden uiteindelijk mooi geglaceerd en gegarneerd. Uitdagend, maar heel leuk om te maken!

Thijs

Recept van
Thijs

Koekjes
Finale
Moeilijk
(16) reviews

Ingrediënten

Bitterkoekjes

  • 150 gram blanke amandelen
  • 150 gram poedersuiker
  • 1.5 theelepel amandelextract
  • 0.5 theelepel zout
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eiwitten

Banketbakkersroom

  • 500 milliliter volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 3 eidooiers
  • 45 gram custardpoeder
  • 100 gram suiker

Botercrème

  • 300 gram boter
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 300 gram banketbakkersroom

Smaakmakers

  • 50 gram aardbeien
  • 1.5 sinaasappel (rasp)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 stuks gember knol
  • 3 eetlepels vlierbloesemsiroop
  • 1 eetlepel citroen (sap + rasp)
  • 20 gram pistachepasta

Glaceerfondant

  • 100 gram fondant
  • kleurstoffen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Chopper
  • Rasp
  • Theezeefje
  • Staande mixer met toebehoren
  • Macaronmat
  • Garde
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Huishoudfolie
  • Bakpapier
  • Spuitzakken
  • Spuitmondje van ø 9 millimeter
  • Spuitmondjes van ø 6 millimeter (5x)
  • Halve bolmatje
  • Thermometer
  • Cornetje

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden conventioneel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bitterkoekjes

  • Maal de amandelen met poedersuiker in chopper fijn.
  • Voeg amandelextract, zout, citroenrasp en eiwitten toe en maal tot soepel deeg.
  • Doe het deeg in een spuitzak.
  • Spuit doppen van 2-3 centimeter op de bakplaat (gebruik eventueel een macaronmat om gelijke grootte te spuiten).
  • Bak de koeken in 12-17 minuten bruin.
  • Laat de koeken afkoelen en haal ze van het bakpapier.

Banketbakkersroom

  • Maak een papje van een scheutje melk, de eidooiers, suiker en custardpoeder.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Breng de overige melk met het vanillestokje en -merg aan de kook.
  • Giet de helft van de warme melk bij de dooiers en roer goed door.
  • Giet alles terug in de pan en kook het mengsel voor ongeveer 3 minuten tot het is ingedikt.
  • Stort op een bord en dek af met huishoudfolie direct op de room.
  • Laat het mengsel afkoelen.

Botercrème

  • Laat de boter zacht draaien met de suiker.
  • Voeg 300 gram banketbakkersroom toe en klop goed door.
  • Verdeel de crème over 5 bakjes.

Smaakmakers

  • Verwarm de aardbeien en haal ze door een zeefje. Meng door 1 bakje botercrème.
  • Rasp de sinaasappel en meng met de kaneelpoeder. Meng door 1 bakje botercrème.
  • Rasp en pers de citroen en meng met de vlierbessensiroop. Meng door 1 bakje botercrème.
  • Rasp een gemberbolletje. Meng door 1 bakje botercrème.
  • Meng 1-2 theelepels pistachepasta door 1 bakje botercrème.
  • Doe elke crème in een aparte spuitzak.
  • Spuit met een gladde spuitmond de crème in een halve bol op de bitterkoekjes.
  • Zet de petit glace op zijn kop in een bolmatje.
  • Laat afkoelen.

Glaceerfondant

  • Verwarm de fondant tot 37 graden.
  • Giet in 5 schaaltjes en breng 4 bakjes op kleur met de kleurstof.
  • Doop de gebakjes in de fondant.
  • Citroen-vlierbloesem in wit, aardbei in roze, sinaasappel-kaneel in oranje en gember in geel en pistache in groen.
  • Laat de fondant opdrogen.
  • Breng de chocolade op temperatuur.
  • Doe de chocolade in een cornetje en versier de kleine gebakjes ermee.
  • Werk af met decoraties van citroenschil, sinaasappelschil, pistachenootjes en aardbeien.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.