E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Croissantpudding met appel, speculaas en amarettoroom

Rutger

Recept van
Rutger

Taart
Cake
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Pudding

  • 250 gram slagroom
  • 250 gram melk
  • 1 vanillestokje
  • 6 croissants (1 á 2 dagen oud)
  • 100 gram roomboter speculaasjes
  • 1 citroen
  • 2 appels (elstar)
  • 180 gram witte en bruine rozijnen
  • kaneel (gemalen)
  • 3 eieren
  • 4 eidooiers
  • 100 gram suiker

Amarettoroom

  • 250 gram slagroom
  • 20 gram suiker
  • 30 gram amaretto

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Warm de oven voor op 180°C.
  • Zet een grote braadslee alvast in de oven om op te warmen.
  • Vet een ronde springvorm met een diameter van ongeveer 20 centimeter in met boter en bekleed met bakpapier.
  • Kook alvast water om straks in de braadslee te doen.

Pudding

  • Zet de slagroom en melk met het vanillestokje op laag vuur en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.
  • Snijd de croissants in stukjes en doe in een diepe beslagkom.
  • Breek de speculaasjes in stukjes en doe deze samen met de rozijnen bij de croissants.
  • Rasp de schil van 1 citroen boven de beslagkom.
  • Schil de appels en snijd in blokjes.
  • Meng de appeltjes met citroensap, wat suiker, rozijnen en kaneel.
  • Meng dit door het croissantenmengsel.
  • Klop 3 eieren en 4 eierdooiers met de 100 gram suiker licht op.
  • Voeg het afgekoelde roommengsel erbij en klop goed door.
  • Giet in de beslagkom bij het croissantenmengsel en meng goed door.
  • Doe het geheel in de bakvorm. Zet de bakvorm in de braadslee in de oven en schenk het hete water in de braadslee zodat de pudding au bain-marie bakt.
  • Bak de pudding 55 minuten in de hete oven.
  • Stort op een plaatje en keer gelijk weer om. Laat de pudding afkoelen op een rooster.

Amarettoroom

  • Klop slagroom met suiker goed stijf.
  • Roer als laatste de amaretto er door.
  • Serveer de room bij de pudding.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.