E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Chocoladetaart

Evert

Recept van
Evert

Taart
Makkelijk
(13) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 300 gram eiwit
  • 225 gram suiker
  • 200 gram eidooier
  • 15 gram custardpoeder
  • 210 gram patentbloem
  • 20 gram cacaopoeder

Chocolade glacage

  • 250 gram slagroom
  • 350 gram suiker
  • 300 gram water
  • 120 gram cacaopoeder
  • 8 gelatine blaadjes

Chocolade bavarois

  • 75 gram eidooier
  • 70 gram suiker
  • 70 gram water
  • 4 gelatine blaadjes
  • 125 gram pure chocolade callets
  • 450 gram slagroom

Samenstellen

  • 4 zakjes Maltezers

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Warm de oven voor op 160°C.
  • Vet een springvorm met een diameter van 20 centimeter in en bestuif met bloem.

Biscuit

  • Klop eiwitten en suiker op tot een stevig schuim.
  • Voeg eidooiers toe en mix op de laagste stand goed door elkaar.
  • Zeef bloem, cacaopoeder en custardpoeder in een aparte kom en spatel dit vervolgens door het beslag.
  • Doe het beslag in de springvorm en bak de biscuit ongeveer 20 minuten in de hete oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Chocolade glacage

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Breng slagroom, suiker en water aan de kook.
  • Roer het cacaopoeder erbij en laat afkoelen.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en laat met aanhangend water in een steelpannetje op laag vuur smelten.
  • Roer dit door de afgekoelde glacage en laat opstijven.

Chocolade bavarois

  • Week de gelatine in koud water.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en zet weg in de koelkast.
  • Klop eidooiers op.
  • Breng suiker en water aan de kook totdat alle suiker is opgelost.
  • Schenk bij de eidooiers en klop het geheel goed door tot het koud is.
  • Voeg de chocolade toe en meng tot een egaal geheel.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en laat met aanhangend water smelten in een pannetje op laag vuur.
  • Meng door het chocolademengsel en spatel hier vervolgens de yoghurt door.
  • Laat opstijven in de koelkast.

Samenstellen

  • Snijd de cake in 3 horizontale lagen.
  • Leg een cakelaag op een werkbank en smeer een laag chocoladebavarois erop. Dek af met een tweede cakelaag en herhaal tot de taart is opgebouwd.
  • Roer de glacage goed door en giet over de taart zodat deze volledig bedekt is.
  • Decoreer met maltezers.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.