E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Chocolademousse taart

De frambozencoulis bezit een fruitige frisheid, en met de smeuïgheid van de chocolade-karamelmousse zit het meer dan goed.

Narcis

Recept van
Narcis

Taart
Moeilijk
(4) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 1 eidooier
  • 1 ei
  • 160 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 45 gram maïzena
  • 100 gram pecannoten
  • 3 eiwitten

Chocolade-karamelmousse

  • 500 milliliter slagroom
  • 4 eidooiers
  • 200 gram pure chocolade
  • 45 gram suiker

Frambozencoulis

  • 500 gram frambozen
  • 250 gram suiker
  • 50 milliliter water
  • 1 eetlepel frambozenlikeur

Samenstellen

  • bladgoud
  • 400 gram frambozen
  • takjes munt
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Vet een bakvorm in met een diameter van ongeveer 22 centimeter.

Biscuit

  • Klop eidooier en ei met 80 gram suiker luchtig en licht.
  • Voeg gezeefde bloem en maizena toe en meng tot een glad beslag.
  • Hak de pecannoten fijn.
  • Klop de eiwitten met de resterende suiker stijf en spatel samen met de pecannoten door het dooiermengsel.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en bak 35 minuten in de oven.
  • Laat de biscuit op een rooster 10 minuten afkoelen voordat u hem uit de vorm haalt.

Chocolade-karamelmousse

  • Schenk 400ml slagroom in een kom en zet in de koelkast.
  • Klop de eidooiers met garde los.
  • Hak de chocolade fijn en doe in een kom.
  • Laat de suiker karamelliseren in een pan tot mooie bruine karamel.
  • Voeg 100ml slagroom toe en roer met een garde goed door.
  • Voeg de dooiers toe en laat op zacht vuur 1-2 minuten koken.
  • Schenk dit warme mengsel over de gehakte chocolade en mengen goed door. Laat even afkoelen.
  • Klop de gekoelde slagroom stijf en meng dit voorzichtig door het chocolademengsel.
  • Zet weg in de koelkast.

Frambozencoulis

  • Breng de frambozen met suiker en water aan de kook.
  • Voeg de alcohol toe, pureer en zeef de frambozen.
  • Vang de puree op en bewaar in een sauskom.

Samenstellen

  • Snijd het biscuit doormidden en bestrijk met een laagje frambozencoulis.
  • Doe de chocolade-karamelmousse in een spuitzak en spuit een laagje op de biscuit.
  • Bedek een tweede biscuit met een laag mousse en leg dit voorzichtig op de onderste biscuit.
  • Spuit mooie rozetjes op de rand en garneer met frambozen en munt.
  • Maak af met poedersuiker.
  • Serveer met de overige frambozencoulis.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.