E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Chocoladefinanciers

Rutger

Recept van
Rutger

Koekjes
Makkelijk
(7) reviews

Ingrediënten

Chocoladefinanciers

  • 150 gram pure chocolade
  • 80 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • 40 gram amandelmeel
  • zout
  • 4 eiwitten
  • 50 gram pecannoten
  • 50 gram hazelnoten met vlies

Bereidingswijze

Chocoladefinanciers recept

  • Beboter metalen ovale vormpjes en bestuif met bloem.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Smelt boter en chocolade au bain-marie.
  • Meng suiker, bloem, amandelmeel en zout goed door elkaar.
  • Voeg de eiwitten toe en klop goed op.
  • Meng als laatste de gesmolten chocolade en boter door het beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak en vul de vormpjes halfvol.
  • Garneer de helft met een pecannoot en de andere helft met gekneusde hazelnoten.
  • Bak de financiers 15 minuten in de hete oven. Controleer met een satéprikker of de financiers gaar zijn. Deze moet er droog uitkomen.
  • Haal de vormpjes uit de oven en stort de financiers op een rooster om af te koelen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.