E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Chipolataart

Michiel

Recept van
Michiel

Taart
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • 100 gram rozijnen
  • fles Marasquin likeur

Kapsel

  • 6 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • snuf zout
  • 1 citroen
  • 150 gram patentbloem

Banketbakkersroom

  • 4 eidooiers
  • 25 gram maïzena
  • 300 gram volle melk
  • 200 gram slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 vanillepeul

Bitterkoekjes

  • 100 gram blanke amandelen
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 eiwit
  • 1 theelepel bittere amandelextract

Marsepein

  • 300 gram blanke amandelen
  • 300 gram poedersuiker
  • 200 milliliter eiwit
  • groene kleurstof

Samenstellen

  • 250 milliliter slagroom
  • 10 gram suiker
  • 100 gram bigarreaux
  • 1 blik perziken
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram melk chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Vet een vierkant vorm van 20 bij 20 centimeter in.
  • Week de rozijnen in een scheut marasquin.
  • Leg een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.

Kapsel

  • Klop met een mixer eieren, suiker en zout goed luchtig.
  • Spatel bloem en citroenrasp erdoor.
  • Stort het beslag in het bakblik en bak in 25 tot 30 minuten af. Als de cake terug veert bij indrukken is hij gaar.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 200°C.
  • Laat het kapsel iets afkoelen en haal uit het blik. Laat volledig afkoelen op een rooster en snijd in 3 plakken.
  • Trempeer de plakken met wat marasquin (uit het kommetje van de rozijnen).

Banketbakkersroom

  • Meng eidooiers, maïzena en een klein beetje koude melk.
  • Kook melk, room, suiker en het merg uit het vanillestokje in een pannetje op laag vuur.
  • Schenk een klein scheutje hete melk bij het eidooier mengsel. Klop goed door en schenk vervolgens alles terug in de pan.
  • Kook tot een stevige massa ontstaat.
  • Koel terug tot volledig koud.

Bitterkoekjes

  • Hak in een keukenmachine amandelen fijn.
  • Voeg suiker, eiwit en bitter amandelextract toe en meng tot een egaal beslag.
  • Doe in een spuitzak en spuit dopjes beslag op de bakplaat.
  • Bak de bitterkoekjes in 15 tot 20 minuten af.

Marsepein

  • Maal in een keukenmachine amandelen, poedersuiker en eiwitten fijn.
  • Blijf malen tot een gladde marsepein.
  • Breng vervolgens op kleur met de kleurstof.

Samenstellen

  • Klop slagroom en suiker stijf.
  • Snijd de bigarreaux en perziken in stukjes.
  • Leg een cakeplak op de werkbank. Smeer een laag banketbakkersroom op de plak en verdeel er wat fruit over. Smeer af met een laagje slagroom.
  • Dek af met een tweede laag cake. Smeer hier een dunnere laag banketbakkersroom op. Verkruimel de bitterkoekjes over de room en smeer af met slagroom.
  • Dek af met de derde cakelaag en smeer de volledige taart af met een dun laagje slagroom.
  • Rol de marsepein uit en bekleed de taart.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en doe in kleine cornetjes.
  • Decoreer de taart met slagroom, fruit, bitterkoekjes en chocolade.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.