E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Cherry blossom dessert

Sarena

Recept van
Sarena

Taart
Expert
(1) reviews

Ingrediënten

Pistachebodem

  • 80 gram pistachenoten
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eiwitten
  • 2 eieren
  • 35 gram boter
  • 15 gram patentbloem

Kersenmousse

  • 6 gelatineblaadjes
  • 200 gram kersen
  • 60 milliliter water
  • 150 gram kristalsuiker
  • 4 eetlepels citroensap
  • 140 milliliter Moscato d’Asti
  • 2 eiwitten
  • 350 milliliter slagroom

Vlierbloesemgelei

  • 50 milliliter vlierbloesemsiroop
  • 150 milliliter water
  • 3 gelatineblaadjes

Bloesemtakken

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram rolfondant met vanillesmaak
  • roze kleurstof

Lemon curd

  • 1 citroen
  • 70 gram fijne kristalsuiker
  • 80 gram boter
  • 1 ei

Macarons

  • 200 gram geschaafde amandelen
  • 200 gram poedersuiker
  • snuf cacaopoeder
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram water
  • 150 gram eiwit
  • gele kleurstof
  • groene kleurstof
  • blauwe kleurstof

Samenstellen

  • 10 amarena kersen
  • kersen

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm oven voor op 220˚C.
  • Week de gelatine voor de mousse in koud water tot zacht.
  • Teken cirkels met een doorsnede van 4 cm en 3 cm op het bakpapier.
  • Leg een taartring met een diameter van 18 centimeter klaar.
  • Leg een rol acetaat klaar.

Pistachebodem

  • Maal pistache met helft van suiker fijn.
  • Klop eiwitten met rest van suiker op.
  • Meng eieren door pistache.
  • Laat boter smelten en meng dit samen met de bloem door het ei-pistachemengsel.
  • Spatel de eiwitten erdoor.
  • Smeer uit op de bakplaat en bak 10-12 minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Snijd een cirkel uit van 18 centimeter uit de afgekoelde cakes.
  • Bekleed de taartring met acetaatrol en leg de bodem in de vorm.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 170˚C.

Kersenmousse

  • Ontpit de kersen en doe in een pan met 3 eetlepels water, 25 gram suiker en citroensap.
  • Breng aan de kook en pureer met de staafmixer.
  • Los gelatine hierin op, voeg wijn toe en zet in de koelkast om af te koelen.
  • Breng 50 milliliter water en 125 gram suiker aan de kook tot 120˚C om suikersiroop te maken.
  • Klop eiwitten op en giet al kloppend voorzichtig de suikersiroop over de eiwitten.
  • Giet de kersenpuree erbij en meng goed door.
  • Klop slagroom op en meng door het eiwit/kersenmengsel. Giet dit op de pistachebodem in de vorm en zet in de vriezer.

Vlierbloesemgelei

  • Verdun de vlierbloesemsiroop met water.
  • Warm een deel van de siroop op en los de gelatine erin op. Zet in de koelkast om op te stijven.

Bloesemtakken

  • Kleur een deel van het fondant roze en maak er bloesem van.
  • Smelt chocolade au bain-marie en schenk een beetje in een cornetje.
  • Haal de opgesteven taart uit de vriezer.
  • Teken met de chocolade takken op de opgesteven mousse en leg de bloesem erop.
  • Overgiet de taart met gelei en zet terug in de vriezer.

Lemon curd

  • Rasp en pers de citroen uit.
  • Smelt de suiker en boter in een pannetje.
  • Voeg vervolgens de citroensap en rasp toe en meng goed door.
  • Voeg het ei toe en blijf goed roeren tot het ingedikt is (zonder te koken).
  • Stort de lemon curd op een bord en laat afkoelen.

Macarons

  • Maal amandelschaafsel met poedersuiker en cacao fijn en doe ik kom.
  • Kook suiker met water tot suikersiroop.
  • Klop 75 gram eiwitten op tot wit en bijna stijf.
  • Zet mixer op middelhoge stand en giet suikersiroop erover. Laat draaien tot de meringue wat afgekoeld is.
  • Meng overige eiwit met de droge ingrediënten en schep een klein beetje door de meringue.
  • Meng vervolgens de rest er goed door.
  • Deel het beslag en kleur de helft lichtgeel en de andere helft lichtgroen/blauw.
  • Doe het beslag in twee spuitzakken.
  • Spuit halve bolletjes van 4 cm (lichtgroen/blauw) en 3 cm (lichtgeel) op een bakplaat. Tik tegen onderkant om te egaliseren.
  • Bak 10-12 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Samenstellen

  • Decoreer de groen/blauwe macarons met kersenbloesem van chocolade en fondant en plak ze rondom de taart.
  • Vul de gele macarons met een randje lemoncurd en plaats middenin een halve amarenekers. Plaats ze rechtop bovenop de taart.
  • Plaats tussen de gele macarons verse kersen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.