E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Caribische religieuses

Sarena

Recept van
Sarena

Taart
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Soesjes

  • 75 gram roomboter
  • 150 milliliter water
  • 75 gram patentbloem
  • 2 eieren

Chocoladeroom

  • 125 gram volle melk
  • 0.5 vanillestokje
  • 1 eidooier
  • 35 gram fijne kristalsuiker
  • 0.5 eetlepel aardappelzetmeel
  • 25 gram pure chocolade
  • 10 frambozen

Kokosroom

  • 125 gram kokosmelk
  • 0.5 vanillestokje
  • 1 eidooier
  • 35 gram fijne kristalsuiker
  • 0.5 eetlepel aardappelzetmeel
  • melk
  • 50 gram ananas, in kleine blokjes

Mangoroom

  • 75 milliliter slagroom
  • 75 milliliter mascarpone
  • 2 stuks mango
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 gelatineblaadjes

Chocoladeganache

  • 100 milliliter slagroom
  • 100 gram pure chocolade

Glazuur

  • 250 gram fondant
  • 50 gram poedersuiker
  • oranje kleurstof

Samenstellen

  • 75 milliliter slagroom
  • 75 milliliter mascarpone
  • 2 theelepels vanillesuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Warm oven voor op 220°C.
  • Teken 6 cirkels van 5 centimeter en 6 cirkels van 2,5 centimeter op een bakpapier.

Soesjes

  • Smelt boter met water in een pan en breng aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en voeg snel bloem toe. Roer goed tot een zachte bal. Zet terug op vuur en kook voor 3-5 minuten onder constant roeren.
  • Laat het beslag iets afkoelen en voeg één voor één de eieren toe. Roer goed tot een glad, glanzend deeg.
  • Doe in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1,5 centimeter.
  • Spuit rondjes deeg op de getekende cirkels en maak ze glad met een vochtige vinger. Bak ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.
  • Verlaag dan de oventemperatuur naar 200°C en bak nog 10-15 minuten.
  • Haal de soezen uit de oven, prik ze in met een satéprikker zodat het stoom kan ontsnappen. Stop terug in oven en laat 5 minuten opdrogen.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op rooster.

Chocoladeroom

  • Warm ¾ van de melk op met het vanillestokje.
  • Meng de dooiers met suiker en zetmeel en overige melk.
  • Giet een scheutje warme melk op het eimengsel en roer goed. Giet alles terug in de pan en breng aan de kook. Laat pruttelen tot het ingedikt is.
  • Voeg dan de chocolade toe, laat even smelten en meng het vervolgens goed door.
  • Giet de room op een bord, dek af met folie en laat afkoelen.
  • Verwijder het vanillestokje en doe de room in een spuitzak.

Kokosroom

  • Warm kokosmelk op met het vanillestokje.
  • Meng dooiers met suiker, zetmeel en een scheutje melk.
  • Giet warme kokosmelk op het eimengsel en roer goed. Giet alles terug in de pan en breng aan de kook. Laat pruttelen tot het ingedikt is.
  • Giet op een bord, dek af met folie en laat afkoelen.
  • Snijd ananas in kleine stukjes, houd een stukje achter ter decoratie.
  • Verwijder het vanillestokje en roer de ananas door de afgekoelde room.
  • Doe in een spuitzak.

Mangoroom

  • Week gelatine in koud water.
  • Klop slagroom en mascarpone apart op. Spatel door elkaar.
  • Smelt in een klein pannetje gelatine met aanhangend water en voeg toe aan de room.
  • Pureer de mango met citroen en spatel dit door de room. Doe in een spuitzak.

Chocoladeganache

  • Breek de chocolade in stukken en doe in een diepe kom.
  • Breng room aan de kook en giet over de chocolade.
  • Laat even staan zodat de chocolade smelt en roer vervolgens goed.
  • Laat afkoelen.

Glazuur

  • Verwarm fondant tot 50°C.
  • Voeg eventueel wat water toe als het te dik is, of poedersuiker als het te dun is. Verdeel in tweeën.
  • Breng een deel op kleur met oranje kleurstof.

Samenstellen

  • Stop in een grote en een kleine soes een paar frambozen en vul op met de chocoladeroom.
  • Vul een kleine en een grote soes met de kokosroom en doe hetzelfde met de mangoroom.
  • Doop de soezen met chocoladeroom tot halverwege in de ganache en zet de kleine soes op de grote soes.
  • Doop de soezen met kokosroom tot halverwege in de witte fondant en zet de kleine soes op de grote soes.
  • Doop de soezen met mangoroom tot halverwege in de oranje fondant en zet de kleine soes op de grote soes.
  • Klop de slagroom en mascarpone apart op en meng door elkaar. Breng op smaak met de vanillesuiker.
  • Doe de mascarponeslagroom in een spuitzak met kleine ster spuitmond. Maak een kraagje waar de soesjes op elkaar staan met kleine toefjes slagroom.
  • Garneer de soezen met een framboos, stukje ananas en mango.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.