E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Captain America Cake

Menno

Recept van
Menno

Taart
Expert
(14) reviews

Ingrediënten

Red velvet cake

  • 120 gram zachte roomboter
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2.5 eetlepels rode kleurstofpoeder
  • 240 milliliter karnemelk
  • 300 gram tarwebloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bicarbonaat soda
  • 3 theelepels appelciderazijn

Vanillecake

  • 240 gram tarwebloem
  • 280 gram fijne kristalsuiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 80 gram zachte roomboter
  • 240 milliliter volle melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract

Blauwe vanillecake

  • 240 gram tarwebloem
  • 280 gram fijne kristalsuiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 80 gram zachte roomboter
  • 240 milliliter volle melk
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 2.5 eetlepels blauwe kleurstofpoeder

Aardbeienjam

  • 500 gram aardbeien
  • 220 gram geleisuiker

Botercrème

  • 450 milliliter volle melk
  • 70 gram tarwebloem
  • 450 gram zachte roomboter
  • 450 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eetlepels vanille-extract
  • blauwe kleurstofpoeder
  • rode kleurstofpoeder

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een (of twee) springvorm(en) met een diameter van 26 centimeter met bakpapier en vet de vorm in met boter.

Red velvet cake

  • Klop de boter en suiker in een mengkom tot het bleek en luchtig is.
  • Voeg geleidelijk de losgeklopte eieren toe en klop verder tot de suiker is opgelost.
  • Meng in een maatbeker de rode kleurstofpoeder, het vanille-extract en de karnemelk.
  • Zorg ervoor dat het helderrood gekleurd is.
  • Zeef in een andere kom de bloem samen met de cacaopoeder.
  • Voeg het karnemelkmengsel en het bloemmengsel in twee helften toe aan de boter en klop totdat alles is opgenomen.
  • Schraap de zijkant van de kom regelmatig schoon.
  • Klop de massa tot een glad beslag en voeg de bicarbonaat soda en azijn toe.
  • Meng tot alles is opgenomen.
  • Giet het beslag in de springvorm en bak in circa 35-40 minuten gaar.
  • Laat de cake na baktijd op een rooster afkoelen.
  • Laat de oven aan staan.

Vanillecake

  • Indien u een springvorm heeft, maak deze schoon en bekleed opnieuw met bakpapier en vet de vorm in met boter.
  • Doe bloem, suiker, bakpoeder, zout en boter in de kom van een keukenmachine en meng op de laagste stand tot een zanderige consistentie.
  • Meng in een ander kom melk, eieren en vanille-extract samen.
  • Giet bij de botermassa en blijf kloppen tot alles vermengd is.
  • Schraap de wand van de kom regelmatig schoon.
  • Giet het beslag in de vorm en bak in circa 30-35 minuten gaar.
  • Laat de cake na baktijd op een rooster afkoelen.
  • Laat de oven aan staan.

Blauwe vanillecake

  • Indien u een springvorm heeft, maak deze schoon en bekleed opnieuw met bakpapier en vet de vorm in met boter.
  • Doe bloem, suiker, bakpoeder, zout en boter in de kom van een keukenmachine en meng op de laagste stand tot een zanderige consistentie.
  • Meng in een ander kom melk, eieren, vanille-extract en blauwe kleurstof samen.
  • Giet bij de botermassa en blijf kloppen tot alles vermengd is.
  • Schraap de wand van de kom regelmatig schoon.
  • Giet het beslag in de vorm en bak in circa 30-35 minuten gaar.
  • Laat de cake na baktijd op een rooster afkoelen.
  • Laat de oven aan staan.

Aardbeienjam

  • Pureer de aardbeien en breng met de suiker aan de kook.
  • Laat circa 4 minuten doorkoken.
  • Schenk in een kommetje en laat afkoelen.

Botercrème

  • Doe melk en bloem in een pan op middelhoog vuur. Breng al roerend aan de kook.
  • Klop tot het indikt, neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop boter en suiker wit en luchtig.
  • Voeg vanille-extract en het afgekoelde bloemmengsel toe. Klop goed door tot het zeer luchtig is. Verdeel de botercrème in drieën.
  • Breng een deel op kleur met de blauwe kleurstofpoeder en een tweede deel met de rode kleurstofpoeder. Laat het derde deel wit.

Samenstellen

  • Snijd witte cake en rode cake in drie lagen.
  • Snijd uit de blauwe cake in het midden een cirkel, zodat u een blauwe ring heeft.
  • Stapel om en om de witte en rode cake op elkaar.
  • Snijd bij de laatste drie cakelagen een cirkel uit het midden ter grootte van de blauwe cake zodat deze daar straks in kan.
  • Haal de taart weer uit elkaar.
  • Smeer de rode cakelagen in met een dunne laag aardbeienjam en smeer een dunne laag botercrème op iedere cakelaag.
  • Stapel de taart als volgt op: een rode cakelaag, een witte cakelaag en een rode cakelaag, etc. Leg de drie cakelagen met een gat er in bovenop.
  • Leg de blauwe cakering in het gat.
  • Doe de overige botercrème in spuitzakken.
  • Spuit rode botercrèmetoefjes aan de zijkant van de cake.
  • Decoreer de bovenkant van de taart als volgt:
    • spuit met kleine toefjes botercrème een witte ster in het midden van de taart.
    • spuit om de ster een blauwe cirkel van kleine toefjes.
    • spuit daar een rode ring omheen van kleine toefjes.
    • spuit op de rest van de taart een witte ring met kleine toefjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.