E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Cake met kokos en dulce de leche

Narcis

Recept van
Narcis

Taart
Cake
Moeilijk
(11) reviews

Ingrediënten

Dulce de leche

  • 4 blikjes dulce de leche (gecondenseerde melk)

Cakebeslag

  • 345 gram roomboter (plus extra voor het invetten)
  • 750 gram suiker
  • 6 eieren
  • 645 gram zelfrijzend bakmeel (plus extra om te bestuiven)
  • 120 gram geraspte kokos
  • 525 milliliter volle melk
  • 3 theelepels kokosextract
  • 2 theelepels vanille-extract
  • blauwe kleurstof

Swiss-botercrème

  • 10 eiwitten
  • 500 gram suiker
  • 690 gram boter (in blokjes)
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel fijn gemalen zeezout

Samenstellen en afwerking

  • oranje kleurstof
  • rode kleurstof
  • blauwe kleurstof

Bereidingswijze

Dulce de leche

  • Verwijder de etiketten van de blikken gecondenseerde melk en ze de blikken in een grote pan.
  • Giet er kokend water bij totdat de blikken helemaal onder water staan en laat het 1 uur koken. LET OP: zorg dat de blikken altijd volledig onder water staan, anders kunnen de blikken ontploffen. Voeg dus regelmatig kokend water toe.
  • Draai de blikken om en laat nog 1 uur koken.
  • Haal de blikken voorzichtig uit de pan en laat de blikken afkoelen.
  • Open de blikken en giet de dulce de leche in een kom.
  • Roer de dulche de leche glad.

Voorbereiding

  • Vet vijf springvormen in met een diameter van 20 centimeter en bestuif met bloem.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg vier spuitzakken klaar met een kartel spuitmond.

Cakebeslag

  • Klop de boter en de suiker luchtig.
  • Voeg een voor een de eieren toe (voeg pas een ei toe als de vorige is opgenomen).
  • Meng in een kom het bakmeel met de kokos.
  • Meng in een andere kom de melk, het vanille-extract en het kokosextract.
  • Voeg om en om het bakmeel en de melk toe aan het boter-eimengsel tot het een geheel vormt.
  • Verdeel het beslag in vijf delen en voeg aan drie delen de blauwe kleurstof toe.
  • Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de cakes in circa 20-25 minuten gaar.
  • Controleer na de baktijd de gaarheid van de cakes door met een satéprikker in het midden de prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de cakes gaar.
  • Haal de cakes uit de oven en laat de cakes op een rooster afkoelen.

Swiss-botercrème

  • Verwarm de eiwitten met de suiker au bain-marie tot de suiker is opgelost.
  • Haal de eiwitten van het vuur en klop het met een mixer in 10-15 minuten stijf tot de onderkant van de schaal koel aanvoelt.
  • Blijf kloppen en voeg blok voor blok de boter toe.
  • Meng als laatst het vanille-extract en het zout erdoorheen.
  • Zet de botercrème in de koelkast tot gebruik.

Samenstellen en afwerking

  • Smeer een dun laagje botercrème op de cakelagen en laat het harden.
  • Smeer de dulce de leche op de cakelagen.
  • Stapel de neutrale en blauwe cakelagen om en om op elkaar.
  • Dek de cake af met botercrème.
  • Verdeel de botercrème over 4 kommen en voeg aan 3 schaaltjes de kleurstoffen toe.
  • Schep de botercrèmes in spuitzakken.
  • Begin onderaan en spuit met de blauwe botercrème.
  • Herhaal dit met de andere kleuren en eindig met de oranje botercrème bovenaan.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.